Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 06.11.2023.

20:10

Subotić sa zvukom sirene doneo FMP-u neverovatan preokret u Laktašima VIDEO

Košarkaši FMP-a iz Železnika ostvarili su trijumf rezultatom 74:73 nad Igokeom u Laktašima u poslednjoj utakmici 6. kola ABA lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Subotić sa zvukom sirene doneo FMP-u neverovatan preokret u Laktašima VIDEO
Foto: aba-liga.com/Dragana Stjepanoviæ

"Panteri" su gubili u najvećem delu susreta, ali su u samoj završnici uspeli da se vrate, "zakuvaju" finiš i potom "ukradu" pobedu.

Edin Atić je promašio jedno od dva bacanja na 4,8 sekundi pre kraja, a toliko je bilo dovoljno Bojanu Subotiću da pretrči ceo teren i poentira za pobedu FMP-a.

Igokea je vodila tokom, otprilike, 35 minuta, a FMP se vratio u meč i prvi put preokrenuo sredinom poslednje deonice.

Tada smo gledali rezultatsku klackalicu i neizvesnu završnicu, pogađali su Marko Jeremić na jednoj i Ostin Luk na drugoj strani, ali je na kraju sve rešeno potezom "meč-vinera" Subotića.

Najefikasniji igrač susreta bio je Džordan Voker iz FMP-a sa 16 poena, dok je Subotić ubacio 14, Nejt Votson 12, a Marko Pavićević i Nikola Šaranović po 10.

U poraženom sastavu Edin Atić je imao 16 poena, a Zoran Nikolić 14.

FMP sada ima polovičan učinak posle šest utakmica, dok je Igokea na skoru 4-2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Košarka

Pioniri Partizana šampioni Srbije

Pioniri košarkaškog kluba Partizana osvojili su titulu šampiona Srbije, pošto su u finalu završnog turnira u Arilju pobedili ekipu Mege rezultatom 70:64 (20:20, 17:22, 18:12, 15:10).

Tanjug

15:15

2 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu