Federalna policija istraživala Davora Savičića zvog Vagnera: Podnet izveštaj protiv Arkanovog “vagnerovca” 1Foto: Foto: Tuzilastvobih.gov.ba

Federalna uprava policije podnela je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine Izveštaj o počinjenom krivičnom delu protiv Davora Savičića iz Doboja, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama i organizovanje terorističke grupe Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

U saradnji sa INTERPOL-om i Ministarstvom unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Federalna uprava policije je prikupila dokaze da se lice Davor Savičić pridružio paravojnoj ruskoj jedinici „Vagner“, saopšteno je iz Federalne uprave policije.

Radi se o osobi koja slovi navodno kao glavni regruter za slanje ljudi iz Srbije i BiH na ukrajinsko ratište, koji se bore na strani Rusije. Takođe je dovođen u vezu sa Vagner grupom, ali nijedna od tih informacija nije bila zvanično potvrđena.

Učestvovao je i u ratu u BiH, kao pripadnik srpske dobrovoljačke garde, na čijem čelu je bio zločinac Željko Ražnatović Arkan, prenosi Oslobođenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari