05. novembar  2023. 23.10  | Izvor: RTV (Marina Samardžić)

Humanitarna "Štukijada" u Begeču za pomoć petogodišnjoj Ani

BEGEČ -

Ljubitelji ribolova okupili su se na Begečkoj jami na trećoj humanitarnoj "Štukijadi" kako bi prikupili novac za pomoć petogodišnjoj Ani koja je, usled prevremenog rođenja, doživela niz komplikacija i ima dijagnozu cerebralne paralize i epilepsiju.

video icon

Petogodišnja hrabra devojčica iz Begeča bila je glavni pokretač ovogodišnje "Štukijade". Veliki broj ljudi je simboličnim kotizacijama i učešćem u takmičarskom delu dao svoj doprinos za Anin oporavak.

vlcsnap, 2023, 11, 05, 23h00m53s187

Pored učesnika, veliki doprinos dali su i organizatori i sponzori koji su prikupili nagrade za najuspešnije takmičare, kao i za tombolu.

"Tombole su, vaučeri su hiljadu dinara. Prodato je preko 180 vaučera, s tim da imamo 150 nagrada. Znači, bukvalno svaki vaučer dobija nagradu, a nijedna nagrada nije ispod 800-900 dinara", kaže organizator Milan Matović.

Nikola Prišić, jedan od sponzora, ističe: "Treću godinu zaredom učestvujemo u ovoj humanitarnoj manifestaciji. Svake godine smo donirali sonare kao glavne nagrade za tombolu. Drago nam je da možemo da učestvujemo u ovakvim manifestacijama i trudimo se da ih bude što više. Ani je pomoć zaista potrebna jer je njoj novac neophodan stalno."

Njeno stanje se popravlja uz pomoć terapije koju prima. Počela je da pušta samostalne korake i sve više da priča. Koliko god terapije bile dobre za nju, one zahtevaju veliku količinu novca.

"U državnim ustanovama nemamo te metode koje su u privatnim. Tako da na mesečnom nivou njeni troškovi iznose oko 200 hiljada dinara. Tri nedelje rehabilitacije fizikalne je oko 900 evra i oko 50 hiljada su logopedsko-defektološki tretmani na koje je vodimo", kaže Anina mama Milana Milić.

Ana je član fondacije "Budi human", a njen broj je 1055. Pored slanja sms poruke svako ko je u mogućnosti može izvršiti i uplatu preko žiro računa.