Dostupni linkovi

U Zaječaru proglašen dan žalosti nakon što su dve osobe poginule u nesreći u rudniku Lubnica


Separacija rudnika Avramica kod Zaječara.
Separacija rudnika Avramica kod Zaječara.

Dva radnika stradala su u nesreći koja se dogodila 3. novembra u rudniku Lubnica kod Zaječara, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije, a u Zaječaru je zbog ove nesreće 6. novembar proglašen za dan žalosti.

Ministarstvo rudarstva je saopštilo da su radnici stradali u površinskom objektu separacije prilikom čišćenja bunkera sa sitnim ugljem.

Separacija rudnika Avramica kod Zaječara.
Separacija rudnika Avramica kod Zaječara.

Dodaje se da će rudarska inspekcija izvršiti uviđaj i utvrditi uzroke nesreće.

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović Handanović posetila je mesto nesreće u rudniku Lubnica, saopštilo je Ministarstvo.

"Kompletan i finalni izveštaj ćemo imati za dva dana, to je očekivano", rekla je ona prilikom posete.

Ona je navela da je nesreći prisustvovalo više rudara koji su pokušali da pomognu, ali "verovatno ništa nisu mogli da učine".

U MUP u Zaječaru rečeno je za Radio Slobodna Evropa (RSE) da je u toj nesreći jedna osoba povrđena i da je prebačena u zaječarsku bolnicu.

MUP u Zaječaru naveo je za RSE da su policija, pripadnici Sektora za vanredne situacije i hitne pomoći na terenu i da je uviđaj u toku.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić proglasio je ponedeljak, 6. novembar danom žalosti, navodi se na sajtu Grada Zaječara.

On je izrazio saučešće porodicama i kolegama nastradalih.

"Zaječar ne sme i neće nikada zaboraviti rudare koji su nastradali u ovom događaju", piše u saopštenju gradonačelnika Zaječara.

Rudnik lignita Lubnica posluje u sastavu Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja (JPPEU) Resavica.

XS
SM
MD
LG