Sreda, 01.11.2023.

06:47

Vučić poručio pred predsednicom EK: "Neću priznati nezavisnost tzv. Kosova" VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak posle sastanka sa predsednicom EK Ursulom fon der Lajen da neće priznati nezavinost tzv. Kosova.

Izvor: B92

Vučić poručio pred predsednicom EK:
FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIÆ/ nr

Odgovarajući na pitanje novinarke šta znači "de fakto" priznanje kog pominje predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, on je kazao da priznanje nezavinosti tzv. Kosova "za nas nije pitanje".

"Za nas, priznanje nezavisnosti Kosova nije pitanje i to sam bezbroj puta rekao i nije mi teško niti sramota da ponovim, ponosim se da to kažem i pred predsednicom Evropske komisije", kazao je Vučić obraćajući se medijima posle sastanka sa predsednicom EK.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: