Đedovac: 21 milion dinara za institucije Srba u regionu

VOJVODINA – Tokom svečane ceremonije potpisivanja ugovora u Fondu, pokrajinski sekretar Sofić i direktor Đedovac još jednom su potvrdili da će Pokrajinska vlada i u narednom periodu podržati različite projekte od značaja za Srbe u regionu.
Foto: vojvodina.gov.rs

„Izuzetno mi je drago da smo ovom prilikom dodelili ugovore vredne 21 milion dinara za 18 projekata predstavnicima zvaničnih institucija, organizacija, fondacija i teritorijalnim zajednicama Srba u regionu. Među odobrenim projektima se nalazi opremanje škole „Sveti Sava“ u Klokotu na Kosovu i Metohiji, nabavka vatrogasnog vozila za opštinu Bosansko Grahovo, uređenje sportskih igrališta, izgradnja i opremanje kulturnih institucija i obnova i izgradnja nekoliko pravoslavnih crkava i manastira“, poručio je Aleksandar Đedovac, direktor Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu.

Đedovac je tokom ceremonije potpisivanja ugovora naglasio da se ovaj vid podrške Srbima u regionu realizuje putem direktnih donacija namenjenih za opremanje i unapređenje kapaciteta brojnih srpskih organizacija i institucija u regionu.

„Pored 31 miliona dinara koji je Fond budžetirao, duplirali smo navedeni iznos koristeći sredstva iz tekuće budžetske rezerve Pokrajinske vlade i sa preko 60 miliona dinara pokazali koliko nam je važno da Srbi u regionu i njihove institucije imaju što bolje uslove i rade na očuvanju identiteta srpskog naroda u regionu“, istakao je Aleksandar Sofić, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.