29. oktobar  2023. 18.26  →  19.07 | Izvor: Tanjug

Teheran: Tvrdnje da je Iran direktno povezan sa napadom Hamasa neosnovane

TEHERAN -

Iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amira Abdolahian izjavio je danas da su tvrdnje da je Iran direktno povezan sa napadom Hamasa izvedenim 7. oktobra neosnovane.

"Uvek smo davali političku medijsku i međunarodnu podršku Palestini. To nikada nismo poricali", rekao je Amirabdolahian za Si-En-En.

hamas

Prema njegovim rečima, kada je reč o operaciji Oluja Al-Aksa, koju je Hamas pokrenuo protiv Izraela 7. oktobra, nije bilo veze između Irana i te operacije, niti njegove vlade niti dela njegove zemlje.

Abdolahijan i Al Saud razgovarali o situaciji u Gazi

Najnoviji razvoj događaja u zoni palestinsko-izraelskog sukoba bio je u fokusu telefonskog razgovora između iranskog i saudijskog ministra spoljnih poslova Hoseina Amira Abdolahijana i Fejsala bin Farhana Al Sauda.

Strane su "naglasile neophodnost kolektivnih regionalnih i međunarodnih akcija kako bi se odmah zaustavili napadi na civile, obezbedila nesmetana isporuka humanitarne pomoći i suprotstavilo prisilnoj migraciji stanovnika Gaze", saopštilo je iransko Ministarstvo spoljnih poslova, preneo je TASS.

Tagovi