Preminuo Metju Peri, zvezda serije "Prijatelji"

Glumac Metju Peri, najpoznatiji po ulozi u sitkomu "Prijatelji", pronađen je mrtav u svom domu, preneli su američki mediji. Imao je 54 godine.

Izvori iz policije rekli su za Los Anđeles Tajms da je Perija pronašla ekipa Hitne pomoći - bio je bez svesti u hidromasažnoj kadi u svojoj kući u Los Anđelesu. Pokušaji reanimacije nisu bili uspešni.

LA Tajms i sajt TMZ, koji su prvi objavili vest, naveli su da nema znakova koji bi ukazali da je još neko bio u kući u trenutku smrti.
 
TMZ je izvestio da na licu mesta nije pronađena droga.
Peri je bio najpoznatiji po ulozi sarkastičnog Čendlera Binga u popularnoj seriji NBC-ja "Prijatelji", koja je trajala 10 sezona, od 1994. do 2004. godine. Ta uloga donela mu je nominaciju za nagradu Emi 2002.
 
U toj seriji glumio je zajedno sa Dženifer Aniston, Kortni Koks, Metom Leblankom, Lisom Kudrou i Dejvidom Švimerom.
 
Serija je bila jedan od najvećih televizijskih hitova i dobila je novi život - i našla iznenađujuću popularnost među mlađim obožavaocima - poslednjih godina na servisima za striming.
 
Peri se godinama borio sa zavisnošću od lekova protiv bolova i alkohola, i više puta je boravio na klinikama za rehabilitaciju. U memoarima "Prijatelji, ljubavnici i velika strašna stvar", objavljenim prošle godine, opisao je kako je prošao kroz detoksikaciju 65 puta, potrošivši oko devet miliona dolara u pokušajima da se otrezni.
 
Posvetio je knjigu "svim sapatnicima" i napisao u prologu: "Trebalo bi da budem mrtav".
 
Tokom nedavnog televizijskog okupljanja "Prijatelja", Peri je iznenadio kolege priznajući da je patio od ozbiljne anksioznosti svake noći tokom snimanja.
 
Pored "Prijatelja", Peri se pojavio u filmovima kao što su "Fools Rush In" i "The Whole Nine Yards".

Komentari 13

  • Hublo

    29.10.2023 19:09
    "I should be dead," Matthew Perry wrote in the prologue of his memoir 'Friends, Lovers and the Big Terrible Thing', published last year. In the book, which he dedicated to "all of the sufferers out there", the 'Friends' star talked about drug abuse and alcoholism and described going through detox dozens of times and spending millions of dollars in repeated attempts to get sober.
  • Alko

    29.10.2023 15:42
    Alkoholičari ne žive dugo, to je poznata stvar. Žao mi je čoveka.
  • Cubi

    29.10.2023 13:44
    Talentovan i simpatican covek je bio. RIP

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.