Petak, 27.10.2023.

21:37

Rusi se "sručili" na Herson – "sravnjen je sa zemljom" VIDEO

Ruske snage su u petak snažno bombardovale centar ukrajinskog grada Hersona, ranivši nekoliko ljudi i oštetivši najmanje 10 zgrada, saopštili su zvaničnici.

Izvor: index.hr

Rusi se
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Slike na društvenim mrežama pokazale su da su najmanje tri mesta sravnjena sa zemljom.

Roman Mročko, načelnik Gradske uprave, rekao je da je više osoba povrijeđeno, a da je jedna osoba na liječenju u bolnici. On je rekao da je oštećeno najmanje deset zgrada.

"Uveče se ceo grad potresao", saopštile su ukrajinske službe za vanredne situacije na Telegramu. "Neprijatelj je gađao samo centar Hersona".

U saopštenju se navodi da su radnici hitne pomoći spasili dve žene, 70-ih i 80-ih, koje su bile zarobljene u zgradi, i stavili požar pod kontrolu u pogođenom području.

Ruske snage su zauzele Herson u prvim danima invazije, koja je počela u februaru 2022. godine, ali su krajem prošle godine napustile grad i zapadnu obalu reke Dnjepar. Oni sada redovno granatiraju ova područja sa svojih položaja na istočnoj obali reke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: