SDA Sandžaka vraća Hazba Mujovića u stranačke redove 1Foto: Opština Sjenica

Predsedništvo SDA Sandžaka donelo je odluku da u Sjenici formira povereništvo stranke i za predsednika imenovala svog bivšeg visokog funkcionera i predsednika te opštine Hazba Mujovića.

On je na čelu jedanaestočlanog organa, koji će u sjeničkoj opštini u narednom periodu sprovoditi partijske aktivnosti.

Mujović je ovim imenovanjem ponovo vraćen na funkcije u SDA Sandžaka.

U dva, uzastopna mandata, bio je predsednik opštine Sjenica, od 2012. do 2016. i od 2016. do 2020. godine.

Pri samom krajz drugog mandata, podneo je ostvku na funkciju predsednika opštine i mandat vratio stranci.

Dan pre podnošenja ostavke, procurila je vest da je Mujović jednoglasnom odlukom Predsedništva SDA Sandžaka isključen iz partije. Tada je od njega zatraženo da “odmah podnese neopozivu ostavku na mesto predsednika opštine”.

Zvanično, smenjen je sa mesta člana Glavnog odbora i isključen iz SDA Sandžaka, zbog nekoliko afera u toku predsedničkog mandata.

Branio se, da je “godinama bio izložen linču i kampanji, od strane pojedinih medija i na društvenim mrežama, usled sprege kriminalnih, političkih i drugih organizacija” čiji je cilj bio da mu unište “lični, politički, profesionalni i svaji drugi integritet i ugled”.

Dve godine pre ostavke, Mujović je bio smenjen sa mesta predsednika odbora SDA u Sjenici i mesta predsednika opštine. Smena sa partijske funkcije je ostala na snazi, a ona iz lokalne samouprave je povučena.

Mujović je inženjer mašinstva i važi za uspešnog privrednika. Njegov odlazak sa čelne pozicije u lokalnoj vlasti, za SDA Sandžaka značio je, posle osmogofišnjeg vladanja u koaliciji, prelazak u opoziciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari