policija, SAD, tela u pogrebnom preduzećuFoto: Betaphoto (AP Photo/David Zalubowski)

Šokirana stanovnica Luistonu ispričala je za BBC kako je ceo grad zatvoren nakon masovne pucnjave.

Bili Džejn Kuk (Billie Jayne Cooke), koja se kandiduje za gradsko veće, kazala je da je napuštala javni događaj sinoć kada je prvi put čula za napad i da je napadač u begu.

„Celom vožnjom kući čula sam samo jednobojne sirene, jednu za drugom. Helikopteri, sirene, nikad u životu nisam čula toliko aktivnosti u ovom gradu. Imamo policiju koja dolazi iz cele države, van države. To je strašno. Samo ne mislite da će se ovo ikada dogoditi – a jeste“, rekla je vidno uznemirena meštanka Bili Džejn Kuk.

„Ležala sam na svojoj ćerki“

Kuk je dodala da je pozvala jednog od svojih sinova dok se vozila kući. „Razgovarala sam sa njim telefonom i sve vreme se ništa nije čulo osim sirena i helikoptera. A kada sam se konačno vratila… rekla sam mu da sam bezbedna kod kuće“, priseća se ona za Bi-Bi-Si.

„Jednostavno, to je ludo. Ne mogu ovo da obradim jer izgleda tako nezamislivo… Veoma smo srećni što zapravo imamo dve bolnice u našem gradu, što je neverovatno, koliko god smo mali“, nastavila je ona. Inače, u Luistaunu živi manje od 40.000 ljudi.

Rajli Dumont, još jedna svedokinja, rekla je za ABC Nevs da je njena 11-godišnja ćerka učestvovala u dečijoj kuglanskoj ligi u Luistaunu kada je čula nekoliko pucnjava.

Rekla je da je njen otac, penzionisani policajac, potom saterao njihovu porodicu u ćošak. „Ležala sam na ćerki, a majka je ležala na meni“, rekla je ona.

Ona je napomenula da je videla tri ili četiri žrtve, prenosi Index.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari