Direktor škole u Šidu koji je pretio roditeljima zbog udžbenika podneo ostavku i izvinio se

Na sednici Školskog odbora u Osnovnoj školi "Sremski front" u Šidu usvojena je ostavka direktora Dalibora Farbaša.
Direktor škole u Šidu koji je pretio roditeljima zbog udžbenika podneo ostavku i izvinio se
Foto: 021.rs
On je disciplinskim postupkom pretio učiteljici koja je svojim učenicima dozvolila da koriste besplatne udžbenike Fondacije "Alek Kavčić" istovremeno preteći roditeljima Socijalnom službom.
Farbaš je, kako javlja Sremska televizija, podneo ostavku Školskom odboru, zbog problema koji su se pojavili u školi kada je zatražio da se u nastavi koriste udžebenici izdavača koje je ranije odabralo Nastavničko veće.
Ta odluka je naišla na negodovanje dela javnosti koja se zalaže za upotrebu besplatnih udžbenika.
 
"Nisam imao lošu nameru i nisam nikom pretio. Iz obaveštenja moje reči su slobodno tumačene. Ukoliko sam uvredio bilo kog roditelja ili dete, javno se izvinjavam, to mi nije bila namera", istakao je Farbaš u pisanom saopštenju.
  • Sonja

    27.10.2023 18:21
    Milafinović
    Da li je platio porez, na zaradu koju je ostvario na projektima!
  • Zerfri

    27.10.2023 13:43
    Secikesa
    Treba sve to isterati na čistac.Ne razumem ovi što udaraju minuse da li oni imaju decu koja idu u školu.Što bi naš narod rekao za njih ništa roba
  • noname

    26.10.2023 14:20
    nije nego
    pripekla ga savest mogao bi da dobije neku plaketu odavno nisam čuo da je neki rukovodeći sam ako je sam podneo ostavku, uglavom ga partija smeni i pošalje na bolje plačeno radno mesto

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina