Nova vest
Tenis

Utorak, 24.10.2023.

20:10

Kecmanović gazio šestog na svetu – Rune mu "ukrao" pobedu

Srpski teniser Miomir Kecmanović nije uspeo da napravi iznenađenje u duelu prvog kola Bazela protiv Holgera Runea.

Izvor: MT

Autor: MT

Default images
EPA-EFE/GEORGIOS KEFALAS

Miša je 16. put na poslednjih 29 takmičenja da je ispao odmah na startu. Ovoga puta rezultat posle malo manje od dva časa igre je bio 1:6, 7:5, 6:3.

Izazov mu je sada predstavljao šesti igrač sveta, koji je započeo saradnju sa legendarnim Borisom Bekerom, kako bi probao da se vrati u pravu formu.

Imao je naš teniser set i brejk prednosti, ali je od tog trenutka krenuo jednostavno da se "gasi" malo po malo, sve dok mu se Rune nije revanširao za poraz u Stokholmu od pre šest dana.

Za prvi set može da se kaže da je najbolji u sezoni za Kecmanovića. Sve mu je polazilo za rukom, a uz to ni Rune nije bio na svom nivou.

U nekoliko navrata Kecmanović je dizao noge na čuvenu "pozorišnu" publiku u Bazelu.

Brejkove je pravio u drugom i šestom gemu, a svoje čuvao rutinski, te nakon samo 26 minuta igre stekao vođstvo u setovima.

Rune je podigao nivo igre u drugom periodu, ali to mu nije pomoglo da sačuva svoj servis u sedmom gemu.

Delovalo je da Kecmanović ima sve u svojim rukama, međutim, u maratonskom osmom gemu je pao – nije uspeo da spasi i četvrtu brejk loptu.

Rune je slao projektile, naročito iz forhenda, Kecmanović je u 12. gemu uspeo da spasi dve brejk, odnosno set lopte, ali treću nije. Bio je to katastrofalan smeč, vrlo verovatno i pod uticajem reflektora.

Miša je na startu odlučujućeg perioda spasao brejk loptu, ali je onda u četvrtom gemu ispustio svoj servis a da nije osvojio niti poen.

Rune je relativno rutinski priveo susret kraju i tako zakazao susret protiv Sebastijana Baesa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu