Najskuplji kineski automobil – ima preko tri tone, a sada je dostupan na slobodnom tržištu (FOTO)

Nazivaju ga još i „kineski Rolls-Royce“.

O luksuznoj limuzini Honqi L5 već smo pisali, poslednji put pre nekoliko meseci kada je model nove generacije predstavljen kineskom tržištu.

U pitanju je drumska krstarica impozantnih dimenzija, prvobitno namenjena visokim funkcionerima Komunističke partije Kine, ali se sada nudi i na slobodnom tržištu.

A kada je reč o veličini, to u ovom slučaju znači čak šest metara u dužinu i skoro 2,1 metar u širinu. Poređenja radi, duži je čak 411 mm od Mercedes-Maybacha, ali i dalje ima samo četiri sedišta-fotelje.

Foto: Pritnscreen/Youtube/@SMILEV-gb8en

Pozicioniran kao najprestižniji model brenda (ispod su serije H i K), dizajnerski je zasnovan na kultnom CA770, državnoj limuzini sa decenijama iskustva.

Odlikuje se prepoznatljivim prednjim delom sa okruglim farovima i vertikalnom rešetkom hladnjaka, naravno napravljenom od hroma visokog sjaja.

Nije se štedelo na materijalu, pa je automobil na kraju težak preko 3.150 kg. Na poleđini je oznaka marke, napisana rukopisom Mao Cedunga.

Foto: Pritnscreen/Youtube/@SMILEV-gb8en

Ispod haube se nalazi 4.0 V8 motor sa oko 400 KS, a proizvodi se u okviru FAW grupe.

Ubrzanje vas neće impresionirati, što i nije neobično kada se pogleda podatak o masi vozila, ali zato limuzina može da dostigne maskimalnih 220 km/h.

I na kraju cena. Na slobodnom tržištu kreće se oko 5.000.000 juana ili oko 680.000 dolara.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.