Najnovije vesti
Vesti Politika
Mali: Srbija neće zaostajati za drugima

Mali: Srbija neće zaostajati za drugima, stvari koje se čine nemoguće biće ispunjene

Ministar finansija Siniša Mali istakao je večeras da Srbija više neće zaostajati za drugim zemljama, i da stvari koje se čine nemoguće biće ispunjene, što samim tim podrazumeva bolji razvoj Srbije, ali i veće investicije.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Siniša Mali Foto: Strahinja Aćimović / Tanjug
Siniša Mali

- Prokop će biti povezan sa sistemom metroa. Urađena je studija, a kompanija iz Engleske napravila je analizu saobraćaja u Beogradu u narednih 30 godina. Prva linija metroa koja se smatra najopterećenijom će prva biti rešena. Tako će metro biti povezan sa Prokopom i sa ostalim linijama i Beovozom - rekao je Mali za Pink. On je rekao da se ne mogu jednom linijom rešiti svi problemi.

Blic preporučuje
Siniša Mali
Foto: Strahinja Aćimović / Tanjug
Siniša Mali

Početkom novembra nova povećana penzija

- Do tada ćemo unaprediti javni prevoz do Prokopa, a do 2025. godine imaćemo i prilaz sa autoputa. To je ono o čemu smo govorili. Da nismo izgradili stanicu ne bismo mislili o javnom prevozu. Jedna investicija vuče drugu. Evo, pogledajte Beograd na vodi - niko nije verovao u tu investiciju, a ona sada za sobom vuče nove projekte - dodao je ministar.

Prema njegovim rečima, nova autobuska stanica će biti funkcionalna i povezana i sa stanicom na Novom Beogradu, a istakao je da su pre uvođenja brzog voza "Soko" mnoge stvari koje su danas realne bile nezamislive. Mali je najavio i da će sutra biti u parlamentu i da će se raspravljati o budžetu.

- Idemo sa povećanjem plata, povećanjem javnih zarada i penzija. Krajem sledećeg meseca idemo sa 20.000 dinara jednokratne pomoći. Početkom novembra idu nova povećana penzija i to je politika od koje ne odustajemo - naveo je Mali.

(Tanjug)