0
ATP

FOTO: Twitter/@usopen

NIKO KAO ĐOKOVIĆ: Novak je sve prestigao, da sada mora da obara sopstvene rekorde!

Objavljeno: 21.10.23 u 16:33

Veoma je blizu novog dostignuća

Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković, stoji pred još jednim istorijskim dostignućem. Đoković, koji trenutno ima 36 godina, vodi trku na ATP listi sa 500 bodova više od konkurencije, uključujući mladog talentovanog Španca Karlosa Alkaraza.

Ova godina je već bila posebno značajna za Đokovića jer je postao najstariji teniser koji je završio sezonu kao prvoplasirani na ATP listi. Sada, u ovoj fazi karijere, izgleda da se svi uslovi slažu za obaranje još jednog rekorda.

S obzirom na Alkarazovo odustajanje od turnira u Švajcarskoj, Đoković ima priliku da obezbedi prvo mesto na ATP listi ako ostvari dobar rezultat na Mastersu u Parizu i na Završnom turniru u Torinu. Ova situacija otvara put Đokoviću da završi godinu kao najbolje rangirani igrač.

Razlika između Đokovića i Alkaraza je trenutno 500 bodova, ali Španac bi mogao da prestigne Novaka već na turniru u Parizu. Međutim, Alkaraz će morati da ostvari izuzetne rezultate i da se osloni na Đokovićev neuspeh u narednim mečevima kako bi preoteo prvoplasirano mesto.

S obzirom na Đokovićevu impresivnu karijeru i njegovu trenutnu formu, mnogi navijači veruju da je ovaj veliki teniser bliži obaranju još jednog rekorda kao najstariji igrač koji je završio sezonu kao najbolje rangiran, čime bi istovremeno postao prvi igrač u obe konkurencije koji je proveo 400 nedelja na vrhu. U ovom trenutku, Đokoviću nedostaje samo pet nedelja do ostvarenja ovog istorijskog dostignuća. Navijači širom sveta sa nestrpljenjem prate ovu fascinantnu trku za vrh ATP liste.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter