Nova vest
Košarka

Petak, 20.10.2023.

22:41

Zvezdin košmar zamalo završen čudom – Virtus je ipak bolji

Košarkaši Zvezde poraženi od Virtusa u Bolonji 85:79 u 4. kolu Evrolige posle vrlo loše partije u većem delu meča i naleta u poslednjim minutima.

Izvor: B92

Autor:B92

Zvezdin košmar zamalo završen čudom – Virtus je ipak bolji
Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic

To, ipak, nije bilo dovoljno da se režira obrt protiv večeras daleko boljeg tima.

Kod pobednika, Šengelija je ubacio 19 poena, 15 je dodao Belineli, dok su kod Zvezde napadački prednjačili Nejpir sa 23 poena i Mitrović sa 14.

Već su dešavanja u prvoj četvrtini bila putokaz kako će se meč odvijati - Virtus je u svim elementima igre, u oba pravca, nadigrao goste iz Beograda.

Bilo je ponekad mučno gledati koliko su crveno-beli komplikovali u napadu, tražili rešenja, koja nisu nalazili čak i sa Teodosićem u igri, i sa Nejpirom. Kada sa takvim individualcima ne prolaze napadi onda nešto ozbiljno nije u redu.

Ivanović je pokušao i sa Jagom Dos Santosem koji je u ono malo minuta što je odigrao - a to su mu i debitantski minuti u Evroligi - pokazao da je daleko od nivoa najbolje košarke u Evropi.

Sa takvom organizacijeom igre, bolje se nije moglo.

Do poluvremena, gosti su uglavnom ispucavali trojke (1/14 za 20 minuta), dok je Virtus, na krilima Šengelije, igrao, razigravao, pogađao, pa čak i kada je upadao u mini krize nije gubio kontrolu. Brzo su domaći vraćali stvari u svoje ruke, ponajpre serijom 12:0 (čim se Šengleija vratio u igru) i od tada držali sve konce igre u svojim rukama.

Na svu patnju Zvezde nadovezala se i povreda Nemanje Nedovića koji se u drugoj deonici uhvatio za zadnju ložu i završio meč.

Buđenje je stiglo tek pred kraj treće deonice kada je Gedraitis pogodio dve vezane trojke, Nejpir poentirao u poslednjoj sekundi, za Zvezdin prilazak na sedam poena (62:55). To je, i te kako, podiglo nivo samopouzdanja gostiju i otvorilo im vrata koja su mislili da im se nikad neće otvoriti večeras.

Ali, vrata pobede ostala su zamandaljena za Zvezdu.

Virtus je uz punu kontrolu situacije u oba pravca, sve vreme, u svakom trenutku odradio poslednju četvrtinu, držao Zvezdu na distanci, uzeo samo ono što mu se nudilo - pobedu protiv potpuno raštimovanog protivnika.

Bankijev tim je bio dovoljno iskusan da reši i krizni period pri samom kraju, kada je na čistu lucidnots Nejpira Zvezda prišla na tri poena (pre toga i na četiri trojkom Teodosića), ali je onda Amerikanac napravio kardinalnu grešku - bacio je loptu iz auta u ruke Dobrića.

Bio je tu kraj svake nade za goste da mogu do čuda.

Zvezda tako čeka večiti derbi sa istim učninkom kao i Partizan - 1:3.

Evroliga, 4. kolo


Monako - Alba 86:75
Panatinaikos - Makabi 81:86
Anadolu Efes - Valensija 77:73
Barselona - Bajern 98:59
Virtus - Crvena zvezda 85:79

Četvrtak

Fenerbahče - Asvel 101:86
Olimpijakos - Partizan 98:94
Baskonija - Žalgiris 82:99
Real Madrid - Milano 88:71

Standings provided by Sofascore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu