OPOVO: Nabavljena dva električna pomagala za invalidska kolica za Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara

21:00

20.10.2023

Podeli vest:

Glas Opova

Povodom finansiranja projekta od strane lokalne samouprave Udruženju paraplegičara i kvadriplegičara Opovo, nabavke dva električna pomagala za invalidska kolica, na Sportsko rekreativnom centru Opovo organizovano je okupljanje članova UPIK Opovo, đačkog parlamenta OŠ „Dositej Obradović“ na kojem je prisustvovao i predsednik opštine Miloš Markov.

Predsednik UPIK Opovo Sava Lazin se zahvalio predsedniku opštine i lokalnoj samoupravi na podršci i istakao značaj ovakvih pomagala za osobe sa invaliditetom.

Glas Opova

„Želeo bih da se zahvalim prevashodno predsedniku opštine Milošu Markovu što nam je izašao u susret. Videli smo od kolega iz Zrenjanina i Vršca koji koriste ovakva pomagala i došli smo na ideju da bi nama ovde to bilo više od pomoći nego nekom ko živi u gradu. Porazgovarali smo sa predednikom opštine, objasnili o čemu se radi jer na taj način nema automobila, zagađenja, parking mesta su uglavnom zauzeta, a ovo se namontira na kolica tako da meni iz Barande nije daleko ni Sakule da odem na ovaj način. Nakon toga kod lokalne samouprave konkurisali projektom koji je prošao i rezultat toga su ova dva „motorića“ za invalidska kolica“, izjavio je Lazin.

Lazin je odgovarao na pitanja koja su postavljali učenici đačkog parlamenta u vezi problema arhitektonskih barijera koje imaju osobe sa invaliditetom, a predsednik opštine je pozvao članove đačkog parlamenta da posete opštinu, upoznaju se sa radom i funkcionisanjem lokalne samouprave, kao i idejom da lokalna samouprava podrži vannastavne aktivnosti koje organizuje đački parlament.

OPOVO SADA IMA DIGITALIZOVAN MAMOGRAF Pokrajnski Sekretarijat izdvojio sredstva kako bi se poboljšao rad starog!

(Pančevac/Glas Opova)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.