Zbog propusta prevoznika, osnovci iz Sevojna nisu mogli da gledaju pozorišnu predstavu u Užicu 1Foto: N. Kovačević

Učenici nižih razreda OŠ „Aleksa Dejović“ u Sevojnu danas nisu mogli da se prevezu do Užica da pogledaju predstavu na Reviji dečijih predstava „Oktobarske čarolije“ u Narodnom pozorištu, jer autobusi Bečej prevoza nisu bili u skladu sa standardima za prevoz dece.

„Kako saznajemo, autobusi su bili tehnički ispravni, ali nisu za prevoz dece jer svako sedište mora da ima pojas“, objavila je Radio Luna.

Deca su, piše ta radio stanica, tužna, a roditelji ogorčeni jer im je dva sata uoči izvođenja predstave „Petar Pan“, beogradskog ansambla Pro-art, za koju su platili ulaznice, rečeno da se otkazuje ugovoreni prevoz.

Odlazak u pozorište više od 200 učenika organizovala je škola, a roditelji su naveli da je Gradska opština Sevojno obezbedila prevoz, koji su platili roditelji.

„Obavešteni smo da Bečej prevoz nije poslao adekvatne autobuse za prevoz dece. Policija nije dozvolila da se ti autobusi koriste“, rekla je za tu radio stanicu majka učenika iz Sevojna.

„Bilo bi bolje“, navela je Sevojničanka, „da su roditelji sami organizovali i platili prevoz, kao i prethodnih godina“.

Ta redakcija navodi da nije uspela da se čuje sa direktorkom škole, ali su se uprave škole i pozoršta dogovorile da, u skladu sa školskim obavezama, omoguće deci da pogledaju neku od festivalskih predstava.

Navodeći da „deca ne treba da se prevoze neispravnim autobusima“, Ratko Trmčić, član Gradskog veća Užica zadužen za društvene delatnosti, kazao za Radio Lunu da „deca neće biti uskraćena za posetu festivalu, jer će se obezbediti drugi autobusi“.

„Razumem situaciju, ali ne treba dizati tenziju. Pokušaćemo da nađemo rešenje“, poručio je Trmčić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari