Vesti

0

Studenti Filološkog fakulteta podneli peticiju protiv imenovanja Bokana za člana Saveta

Izvor: Beta

Studenti Filološkog fakulteta podneli peticiju protiv imenovanja Bokana za člana Saveta

Izvor: N1/Arhiva

Studenti Filološkog fakulteta u Beogradu podneli su peticiju protiv imenovanja reditelja i vođe bivše paravojne formacije "Beli orlovi" Dragoslava Bokana za člana Saveta tog fakulteta.

"Smatramo da je odluka Vlade da imenuje Dagoslava Bokana skandalozna i da taj čovek ne reflektuje na pravi način vrednosti koje je potrebno promovisati među mladim ljudima", naveli su studenti u saopštenju, preneo je portal N1.

Studenti su ocenili da Savet Filološkog fakulteta, "kao jedan od najvažnijih organa upravljanja te viskoškolske ustanove", treba da okuplja posvećene, plemenite i dostojne pojedince koji svojim prethodnim iskustvom, znanjem i veštinama odražavaju širinu nauka i disciplina koje se izučavaju na fakultetu, "a koje se pre svega odnose na jezik, književnost i kulturu".

Dodali su da u Bokanovom radu nisu pronašli elemente koji bi ga učinili dostojnim funkcije koja mu je dodeljena.

"Dragoslav Bokan je nama, mlađoj javnosti, poznat kao osoba koja sa opskurnih jutjub kanala i televizija sa nacionalnom frekvencijom kao što su TV Hepi i Pink, već godinama širi govor mržnje i promoviše netrpeljivost, netoleranciju i nasilje", navodi se u tekstu peticije.

Vlada Srbije je na sednici održanoj 12. oktobra imenovala članove Saveta nekih visokoškolskih ustanova, među kojima je i Dragoslav Bokan, koji je izabran za člana Saveta Filološkog fakulteta u Beogradu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR