Nova vest
Fudbal

Sreda, 18.10.2023.

13:17

"Sa Krstajićem možemo da raskinemo odmah"

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bugarske odlučivaće u narednim danima o sudbini Mladena Krstajića, selektora te selekcije.

Izvor: MT

Autor: MT

EPA-EFE/VASSIL DONEV

Bugarska već devet utakmica ne zna za pobedu, a poslednji u nizu neuspeha bili su porazi od Litvanije (2:0) u kvalifikacijama, odnosno od Albanije u prijateljskoj utakmici.

Tehnički direktor Saveza Georgi Ivanov prokomentarisao je budućnost Krstajića na klupi te reprezentacije.

"Razočarani smo mečom protiv Litvanije u subotu, sada još jedan poraz. Očigledno da moramo da popijemo gorku pilulu, ali to su normalni procesi u fudbalu. Postoji tenzija zbog dva poraza, sigurno da utiče na igrače. Ali u profesionalnom fudbalu je tako", rekao je Ivanov i dodao:

“Pritisak je izuzetno visok. kako zbog Mladena, tako i zbog samih rezultata. Posle toliko izgubljenih mečeva ne možemo da budemo mirni i da se nadamo budućnosti”.

Poziciju Krstajića je prokomentarisao i potpredsednik Saveza Emil Kostadinov.

"Da li je samo Krstajić kriv? Nije baš tako. Razlozi su kompleksni. Poslednjih četiri, pet utakmica bila je velika rotacija igrača i to je uticalo. Njegov cilj je bio da podmladi ekipu, imao je hrabrosti to da uradi. Ali, ne može se samo sa mladim igračima. Sledeći trener, ako ga bude, moraće da nastavi sa podmlađivanjem jer ima mnogo kvalitetnih igrača u ovom timu", rekao je Kostadinov.

Izvršni odbor FS Bugarske će se sastati za dva, tri dana.

"Ako odlučimo, ugovor će biti raskinut odmah", istakao je on.

Bugarska je poslednja u grupi G sa dva osvojena boda iz šest mečeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu