Šta ste prvo uočili - ribu ili pticu: Evo šta to govori o vama 1Foto: Avalon.red / Avalon / Profimedia

Optičke iluzije su stvorene kako bi prevarile naš um i testirale inteligenciju.

Moris Esher (1898-1972) je bio holandski grafičar poznat po svojim zanimljivim i inspirativnim radovima. Najviše je radio na duborezima i litografijama, a motivi koje je koristio u svom radu bili su nadrealne teme. Beskonačnost je čest simbol kojim se bavio i prikazuje ga na različite načine i sa različitim motivima, piše sensa.hr.

Bio je fasciniran matematikom, pa su i matematički i geometrijski simboli jedan od motiva koje je verno oslikao u svojim delima. Pored navedenih, koristio je i životinjske motive, a njegov rad poznat kao „Ptica/riba“ je jedan od poznatijih.

Na slici je prikazan zanimljiv test ličnosti inspirisan Esherovim delom i njegovim pomenutim radom.

Šta ste prvo uočili - ribu ili pticu: Evo šta to govori o vama 2
Foto: Avalon.red / Avalon / Profimedia

Šta ste prvo primetili – pticu ili ribu?

Ako ste prvi uočili pticu

Ptica se smatra simbolom slobode, duhovnosti, transcendencije i visine. U mnogim kulturama i religijama, ptica predstavlja dušu ili duh.

Vi ste duhovna osoba koja zauvek traga za smislom života. Ne gubite vreme na beskorisne razgovore i ljude sa kojima ne rastete jer mislite da ste predodređeni za neki veći cilj. Volite i cenite umetnost, a čitanje vas izuzetno opušta.

U društvima ste često pokretač akcija i volite da planirate zajedničke aktivnosti sa prijateljima. Vi ste osoba koja neumorno radi na poboljšanju svakodnevnog života i ne vidite smisla da se odmarate.

U stvari, dane kada nemate obaveza smatrate izgubljenim.

Ako ste prvi uočili ribu

Riba je povezana sa čistoćom, plodnošću i emocijama.

Ako ste prvi uočili ribu, vi ste izuzetno emotivna osoba koja uvek stavlja potrebe drugih ispred svojih. To je i vaša najveća vrlina i vaša slabost. Ne nalazite sreću ako ne možete da je podelite sa svojim najmilijima, a radujete se i tuđim uspesima kao i svojima.

Vi ste brižan prijatelj i veoma ste cenjeni od strane drugih, a u stvari, malo ljudi ima nešto loše da kaže o vama. Poznati ste kao topla i empatična osoba koja izbegava svađe i trudi se da ne bude u lošim odnosima sa drugima, prenosi slobodnadalmacija.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari