Život

Sreda, 18.10.2023.

10:47

Hrvatski političar povodom Prijinih koncerata: Hrvati neće domaće narodnjake, pa je sve “uvoz”

Uspeh Aleksandre Prijović u Hrvatskoj i dalje je glavna tema tamošnjih medija i javnosti.

Izvor: B92

Hrvatski političar povodom Prijinih koncerata: Hrvati neće domaće narodnjake, pa je sve “uvoz”
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Mnoge javne ličnosti na Balkanu oglasile su se povodom velikog uspeha srpske pevačice. Ona je uspela da napuni čak pet Arene u Zagrebu za kratko vreme, a to nikome ranije nije pošlo za rukom.

O tome koliko je uspeh Aleksandre Prijović uzdrmao hrvatsku javnost govori i status hrvatskog političara Ivana Pernara.

Naime, Ivan Pernar smatra da je Hrvatska trebalo ranije da se pozabavi izvođačima narodne muzike i da uloži u te izvođače i muziku, jer narod to voli. Kako je naveo Pernar, Siniša Vuco, poznati hrvatski pevač i kompozitor nekoliko puta je pokušavao da utiče na izdavačke kuće u Hrvatskoj da proguraju narodnu muziku, ili narodne pesme koje izvode hrvatski muzičari. On je tvrdio da ljudi vole takvu muziku i da ako ne guraju hrvatske muzičare koji je izvode, da će im stalno dolaziti muzičari iz Bosne i Srbije i zarađivati od njih.

"Niko u Hrvatskoj ne uviđa potrebu za time da se gura naša narodna glazba, nego se sve svodi na "uvoz". Rasprodani koncerti dan za danom itekako govore da postoji velik interes za takvom glazbom i on neće proći. Što naše diskografske kuće čekaju, zašto ne žele da naši glazbenici zarađuju novac, ne znam", naveo je, između ostalog, Pernar u objavi na Fejsbuku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

11 h

Podeli: