Od nule do plus 30 stepeni za 72 sata: Prognoza vremena do vikenda 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Sutra ulećemo u pravu zimu, čak će temperatura biti u jednom delu dana nula stepeni, dok nas u petak očekuje skok na letnjih 30 Celzijusovih.

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), sutra ujutru će biti hladno, mestimično sa slabim prizemnim mrazem, uz minimalne temperature od 0 do sedam stepeni.

Istovremeno, kako prognoziraju meteorolozi iz Weather2Umbrella, u četvrtak sledi nagli porast temperature, uz pojačanje južnog i jugozapadnog vetra, pa će u petak i subotu biti veoma toplo i vetrovito, a dnevni maksimumi će ponovo dostići oko 30 stepeni.

Od nule do plus 30 stepeni za 72 sata: Prognoza vremena do vikenda 2
Foto: Screenshot RHMZ

Sreda

Prema istim podacima na zvaničnom Fejsbuk profilu Weather2Umbrellla, u Srbiji će u sredu jutro biti vedro i veoma hladno, ponegde sa slabim mrazom, naročito na severu.

„Tokom dana biće sunčano i toplije. Na jugu će tokom celog dana biti oblačnije, naričito ujutro. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetrar. Minimalna jutarnja temperatura od minus jedan do četiri, na jugu do osam, maksimalna dnevna od 16 do 20“, piše u prognozi.

Kako navode, u Beogradu u sredu ujutro vedro i veoma hladno, dok će tokom dana biti sunčano i toplije.

„Minimalna jutarnja temperatura biće četiri stepena, maksimalna dnevna 18“, stoji u prognozi.

Četvrtak

Prema pisanju meteorologa, u Srbiji od četvrtka osetno toplije, ali i vetrovito, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala.

 

„Maksimalna temperatura biće preko 25 stepeni, a u petak nedge i preko 30. Ponegde se očekuje slaba kiša i pljuskovi sa grmljavinom, uglavnom u subotu i to naročito na zapadu i jugozapadu Srbije. U petak i za vikend očekuju se olujni udari jugozapadnog vetra“, prognoziraju oni.

Kada je reč o Beogradu, prema istim informacijama, od četvrtka će biti osetno toplije, ali i vetrovito, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala.

„Maksimalna temperatura biće preko 25 stepeni, a u petak i do 30. U petak i za vikend očekuju se olujni udari jugozapadnog vetra“, naveli su oni.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari