Ponedeljak, 16.10.2023.

12:51

Vučić: "Plašim se da nemamo sagovornika"

Važno da se razgovara, makar da od tog dijaloga nema ništa jer Aljbin Kurti ne želi dijalog, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić po dolasku u Kinu.

Izvor: B92

Vučić:
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIÆ/ bg

O pisanju opozicionih medija da "Vučić maltretira Srbe na KiM terajući ih na izbore", on je kazao da je važno da se vodi dijalog.

"Plašim se da nemamo sagovornika za to, ali i najgori razgovor bolji je od toga da nema razgovora. A što se tiče tog licemernog pisanja, ja sam bio i ranije za to, ali Srbi sa KiM nisu bili. I uvek ću podržati svaku njihovu odluku! Morate biti uz njih, i kada je lako i kada nije", kaže Vučić.

Vučić je rekao da "morate biti tvrdi i jaki kada je teško vašem narodu, a ne onda kada je lako."

"Kada je veselje, onda vam 500 ljudi dolazi i javlja vam se. A kada je teško, onda ste sami. Nisam ja vlasnik života Srba sa KiM, nego da su promenjene okolnosti, i da ih molim za to. A pogledajte licemerje sa druge strane. Ranije im nije valjala odluka da se ne ide na izbore, sada im ne valja da se ide. Ništa im ne valja što kaže Vučić. Ja sam kriminalac i ubica, najgori na svetu. Ja sam kriminalac bez stranih računa, a on je pošten sa 619 miliona evra", rekao je Vučić.

O Đilasu i Jovanoviću

O izjavi Dragana Đilasa da lista SNS neće imati 40 odsto na izborima, Vučić je rekao da u životu nema "mašinskog mozga", "i da tako može da broji samo pare na svojim računima".

Vučić je, komentarišući izjavu Miloša Jovanovića, podsetio da je i ranije govorio da su svi isti, i levica i desnica u opoziciji.

Podsetimo, Vučić predvodi srpsku delegaciju koju čine brojni ministri u Vladi Srbije, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar odbrane Miloš Vučević, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, ministar finansija Siniša Mali, ministar trgovine Tomislav Momirović, ministarka kulture Maja Gojković, ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, ministar informacionih tehnologija Mihailo Jovanović i direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić, piše Tanjug.

Vučić i delegacija Vlade Srbije učestvovaće na Trećem forumu "Pojas i put", a tim povodom Vučić je izjavio da je poseta Kini veoma važna u trenucima koji nisu nimalo laki. On je najavio važne susrete i potpisivanje važnih sporazuma sa Kinom, ali i bilateralne susrete sa predsednikom Kine Si Đinpingom i Van Hu Ningom, "kineskim Kisindžerom". "Potpisaćemo dokumente o sveukupnoj saradnji, slobodnoj trgovini, što je od posebnog značaja za našu zemlju i kliring juan za naše banke. To su temeljni sporazumi, a biće važnih saobraćajnih i infrastrukturnih sporazuma", objasnio je Vučić u nedelju.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: