Fudbal

Crnogorci prijete "orlovima": Igrali smo i protiv većih...

Crnogorci prijete "orlovima": Igrali smo i protiv većih...
Foto: N.N. | Crngoorci prijete "orlovima": Igrali smo i protiv većih...

Fudbaleri Srbije i Crne Gore sutra u Beogradu igraju sudbonosni susret u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo,

Crnogorcima se nenadano otvorila prilika da se bore za drugo mjesto nakon poraza "orlova" od Mađarske (1:2). Ipak, puleni Dragana Stojkovića i dalje drže sve u svojim rukama. Sutra će im i bod vjerovatno biti dovoljan za odlazak na Euro, prvi nakon 24 godine. 

U taboru Crne Gore vlada optimizam pred odlučujući susret. 

"Kod njih je vjerovatno drugačije poslije utakmice u Budimpešti, a mi smo fokusirani samo na sebe. Srbija je izgledala ozbiljno protiv Mađarske, ali svakako ima mane i tu treba da tražimo priliku", rekao je Stefan Mugoša, inače napadač korejskog Inčon junajteda.

Ofanzivac “sokolova“ vjeruje da na najvećem srpskog stadionu (Rajko Mitić) mogu do povoljnog rezultata.

„Možemo da izdržimo nalete Srbije. Imaju veliki napadački potencijal, ranjivi su u odbrani i nisam siguran da će se tek tako zaletjeti u napad. Nikad nismo bili bliže Evropskom prvenstvu i imaćemo šta da pokažemo u Beogradu. Igrali smo i protiv većih reprezentacija, pa se nijesmo plašili“, istakao je Mugoša i dodao:

„Kao što je Nikola Krstović rekao: "Treba nam 11 lavova na terenu". Da pokažemo od čega su satkani Crnogorci. Srbija ima ozbiljnu reprezentaciju, ali imamo i mi svoje adute. Srbija možda ima jači i na tržištu skuplji tim, ali kada igraš za reprezentaciju i predstavljaš svoj narod i državu, kad čuvaš i braniš ono što je sveto, može protivnik da vrijedi ko zna koliko miliona. Uopšte nas ne zanimaju takva poređenja".

Utakmica između Srbije i Crne Gore igra se u utorak na stadionu "Rajko Mitić" od 20.45 sati. Na tabeli grupe G Mađarska ima 1 bodova, Srbija 10, a Crna Gora 8. Litvanija je sakupila 5, a Bugarska svega 2 boda. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije