Vesti

0

Đilas: Zasad nije izvesna jedna izborna kolona organizatora protesta - Srbija protiv nasilja

Izvor: Beta

Đilas: Zasad nije izvesna jedna izborna kolona organizatora protesta - Srbija protiv nasilja

Izvor: N1

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je večeras da "zasad nije izvesno" da će stranke koje organizuju protesta "Srbija protiv nasilja" izaći na decembarske izbore u jednoj koloni.

On je u emisji "Utisak nedelje" na televiziji Nova S ocenio da tema o broju kolona nije najbitnija, preneo je list "Danas" na svom sajtu.

Podsetio je da kada se vratio u politiku zalagao se za jednu listu u Beogradu 2018, i da je ušao u formiranje Saveza za Srbiju.

Prema njegovim rečima, na lokalnim izborima je dobro izaći na jednoj listi jer je to i tehnički lako izvodljivo, dok je za ostale nivoe vlasti važna "dobra procena kako da izađe što veći broj ljudi".

"Mislim da je suštinski važno da izađemo sa konkretnim idejama i porukama kao će zemlja biti mirna i stabilna", rekao je Đilas.

Smatra da će građani izaći na izbore i da "traže program za Srbiju".

"Nemojte da potcenjujemo građane da neće izaći. Oni će izaći ali traže program za Srbiju", naveo je on.

Kako je dodao, birači opozicije nisu kao oni Srpske napredne stranke, jer oni traže konkretan plan i kritikuju greške.

"Dajem reč da niko ni na jednom sastanku nije pokrenuo priču o podeli mandata. Pričamo samo o tome kako da promenimo ovaj sistem ne samo vlast", kazao je Đilas.

Uz SSP, proteste tehnički organizuju i Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret, Sindikat "Sloga", stranka Zajedno, Zeleno levi front - Ne davimo Beograd, Ekoiloški ustanak i Narodni pokret Srbije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR