Fudbal

Edin Džeko i "zmajevi" motivisani dočekuju Portugal

Edin Džeko i "zmajevi" motivisani dočekuju Portugal
Foto: N/FS BiH | Edin Džeko i „zmajevi“ motivisani dočekuju Portugal

U taboru fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon pobjede protiv Lihtenštajna zadovoljstvo je vidljivo.

Mnogo razloga za zadovoljstvo imao je selektor Savo Milošević, ali i sami igrači. Iako protiv autsajdera Lihtenštajna, pobjeda ipak najavljuje mogući kraj krize i turbulencija u bh. timu koji je samo u ovim kvalifikacijama imao tri selektora.

Kapiten Edin Džeko je sa nekoliko atraktivnih poteza pokazao svoju klasu u petak naveče, iako nije imao sreće da postigne pogodak. Iz igre je ispraćen velikim ovacijama.

„Svašta nešto se izdešavalo za proteklih devet mjeseci. Nije lako kada se promijeni toliko selektora, jer svaki selektor ima svoju filozofiju koju mi treba da usvojimo. Za ovih nekoliko dana, mislim da smo uspjeli da prihvatimo zahtjeve selektora. Ovo što je bilo u prošlosti definitivno nismo mi, nije ono naše najbolje što imamo. Šteta je što pobjeda nije bila ubjedljivija“, kazao je Edin Džeko.

Slijedi utakmica protiv Portugala. Džeko dodaje da sutra naveče u Zenici njemu i saigračima dodatna motivacija za utakmicu protiv lidera grupe nije potrebna.

„Nama je dovoljan motiv što igramo za reprezentaciju, a svakako da protivnik kao što je Portugal dodatno motiviše. Nismo favoriti, iako igramo na domaćem terenu. Riječ je o jednoj od najboljih selekcija u Evropi, mi ćemo dati maksimum i vidjećemo za šta će to biti dovoljno“, dodao je Džeko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije