14. oktobar  2023. 23.21  →  23.40 | Izvor: Tanjug, RTS, B92

Piksi: Nismo zaslužili da izgubimo, uradićemo ono što se očekuje; Mitrović: Težak poraz

BUDIMPEŠTA -

Bili smo bolji, ali opet, negativan rezultat. Mislim da nismo zaslužili da izgubimo, ali čestitam Mađarima na pobedi i plasmanu na Evropsko prvenstvo, rekao je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković posle poraza od Mađarske u Budimpešti (2:1).

"Nama ostaje da u sledećoj utakmici protiv Crne Gore rešavamo stvari", istakao je emotivni Stojković na konferenciji za medije.

piksi4766

Tadić: Razočarani smo, Crnu Goru moramo da pobedimo

Razočarani smo, trebalo je da postignemo drugi, možda i treći pogodak. Imamo u utorak Crnu Goru, to mora da se pobedi", rekao je kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić.

Tadić je, kako je objasnio selektor Stojković, ostao na klupi u prvih 45 minuta iz taktičkih razloga.

"Opet smo lako primili dva pogotka. U drugom poluvremenu smo ih stisli, imali dosta prilika. Poraz je splet nesrećnih okolnosti", poručio je Tadić.

Kapiten Tadić je ostao na klupi iz taktičkih razloga, daleko je važnija utakmica utorak protiv Crne Gore, dodao je Piksi.

"Ideja je bila da igramo 4-5-1, nije bilo toliko loše, osim grešaka. U drugom poluvremenu smo se vratili na našu formaciju, stvarali smo šanse, bio je ovo dan kad lopta neće u gol. Proslavili smo njihovog golmana, mada je sjajan čuvar mreže, mislim da bi i trebalo loto da odigra".

Na kraju ništa ne zameram igračima, videćete i statistiku da smo dominirali i izgubili. Previše smo šansi promašili, i u Beogradu i ovde, naglasio je selektor Srbije.

"Ponosan sam na njih, odigrali su pravu takmičarsku utakmicu. Sada je bitno da budemo mirni, zaboravimo ovaj meč i odigramo ovako protiv Crne Gore i pobedimo. Sve zavisi od nas", poručio je Stojković.

Mitrović: Težak je poraz, nadam se da ćemo se uz podršku publike plasirati na EP

Napadač reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović rekao je  da je selekcija pretrpela težak poraz, ali je plasman na Evro još uvek u njenim rukama.

Fudbalska reprezentacija Srbije je poražena od Mađarske u Budimpešti 2:1 u okviru kvalifikacija za Evropsko 

"Svakako da su još uvek vruće glave, sigurno težak poraz za nas. Smatram da smo i sada i prošlu utakmicu protiv njih odigrali dovoljno dobro da dobijemo oba meča, na kraju je nedostajalo sportske sreće. Lopta sada nije htela u gol, oni su iz dva šuta dali dva gola što se na ovom nivou ne nadoknađuje", istakao je napadač Srbije.

Mitrović smatra da još uvek sve zavisi od Srbije i nada se velikoj podršci navijača na domaćem terenu.

"Kao što sam rekao težak je poraz, ali treba gledati na stvari pozitivno. Za par dana igramo bitnu utakmicu na našem stadionu. Nadam se da ćemo imati veliku podršku publike i da ćemo pobedom obezbediti plasman na Evro posle više od 20 godina", zaključio je Mitrović.

Pavlović: Moramo da dobijemo Crnu Goru, nema više priče

Reprezentativac Srbije Strahinja Pavlović govorio je posle poraza od Mađarske u Budimpešti.

"Mi smo igrali jednu dobru utakmicu sa novom formacijom, izgledalo je dobro na početku. Primili smo katastrofalne golove za koje smo nemam objašnjenje. Vratili smo se jednom, gol smo primili, imali smo inicijativu, napadali non-stop, opet se borili na tri podadi. Mislim da smo igrali jednu dobru utakmicu, da smo stvarali šanse, ali da je falilo malo taj srećan na kraju. Mađari su jednostavno iskoristili sve što su imali, igrali jako borbeno i na kraju pobedi.Oni su imali rezultat jer u premenu su se borili u taj niski blok i očuvali rezultat. Mi smo i pored toga imali svoje prilike, ali nažalost nismo uspeli",rekao je Pavlović

Šok posle drugog gola Mađarske?

"Nije bilo realno da smo tako brzo primili gol. Šta da kažem, desilo se tako. Imali su još neke svoje šanse, ali okrećamo njbitnijoj utakmici sa Crnom Gorom. Moramo da ih dobijemo, nema više priče. Mislim da pored poraza smo kao tim delovali to odlično, smo stvarali šanse, normalno mogli smo da budemo još bolji. Ali, eto, samo jedna ostala je jedna utakmica, moramo da svi zajedno damo 300% i da pobedimo. Svi smo mi profesionalci i već sutra moramo da zaboravimo sve. Znali smo i pre Mađarske da je ta s Crnom Gorom da je to odlučujuća, tako da moramo zaboraviti. Samo tu jednu utakmicu koju moramo da dobijemo", poručio je Pavlović.

Tagovi