Košarka

Erupcija u Žalgirio areni i prvi poraz Zvezde u sezoni

Erupcija u Žalgirio areni i prvi poraz Zvezde u sezoni
Foto: Facebook/BC Žalgiris Kaunas | Erupcija u Žalgirio areni i prvi poraz Zvezde u sezoni

Crvena zvezda nije uspjela da nastavi stopostotni učinak ove sezone nakon poraza na gostovanju protiv ekipe Žalgirisa rezultatom 79:74.

Tokom cijele utakmice imali smo priliku da vidimo šahovsku bitku dva trenera, kako je jedan povlačio poteze tako je drugi odgovarao i obrnuto.

Ukoliko bi trebalo jedno ime izdvojiti u ovoj utakmici to je sigurno Litvanac Arnas Butkevičijus. Ni po jednom parametru nije bio prvi u ekipi iz Kaunasa, ali dobra igra leđima u ključnim momentima, dobar skok te ono jedno monstruozno zakucavanje, čini se, bili su ključ.

Zašto zakucavanje ? Pa od tog momenta arena je proključala, trice su pljuštale sa svih strana te ni dva tajmauta Duška Ivanovića nisu uspjela da prekinu seriju domaćih.

U Žalgirisa najefikasniji je bio Rolands Šmic sa 18 postignutih poena, a odmah iza njega Ulanovas sa nnih 15.

''Crveno-bele'' je sa 16 poena predvodio Luka Mitrović, a pola koša manje imao je Miloš Teodosić koji je zabilježio i četiri asistencije.

Zvezda je sada na polovičnom učinku poslije dva meča u Evroligi, jer su na otvaranju sezone u Beogradu ubjedljvivo pobedili Asvel. Žalgiris je na skoru 2-0 pošto su u prvom kolu bili bolji od Virtusa, takođe poslije preokreta.

Narednu utakmicu Zvezda igra u nedjelju u Čačku protiv Borca u trećem kolu ABA lige. Iduće sedmice na programu je duplo kolo, a ekipu iz Beograda očekuju dueli sa Monakom kod kuće i sa Virtusom u Bolonji.

Što se Žalgirisa tiče, oni za vikend gostuju Jonavi u litvanskom prvenstvu, a potom imaju turneju po Španiji gdje u trećem kolu EL igraju u Madridu protiv Reala, a potom u Vitoriji protiv Baskonije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije