Makedonski građani evakuisani iz Izraela stigli u Skoplje avionom "Er Srbije"

Makedonski državljani koji su danas evakuisani iz Izraela, doputovali su čarter-letom "Er Srbije" iz Tel Aviva na aerodrom "Skoplje".
Makedonski građani evakuisani iz Izraela stigli u Skoplje avionom "Er Srbije"
Foto: 021.rs (arhiva)

Novinari koji su dočekali avion koji je sleteo oko 15.15h, nisu mogli da dobiju informaciju o broju makedoskih građana jer nijedan državni zvaničnik nije bio na aerodromu da ih dočeka.

Po nezvaničnim informacijama Televizije Sitel, u avionu iz Tel Aviva sa 133 putnika je bilo 75 Makedonaca, dok su ostali bili iz Srbije i Crne Gore.

Vlada Severne Makedonije je juče saopštila da je današnji čarter let Tel Aviv-Skoplje radi evakuacije svih makedonskih građana koji žele da napuste Izrael, organizovan u saradnju sa "Er Srbijom" i da je plaćen iz rezerve državnog budžeta.
 
Ministar spoljnih poslova Severne Makedonije Bujar Osmani je izjavio da se do juče od 150 "identifokovanih, registrovanih i kontaktiranih makedonskih građana u Izraelu vratilo 60" i da očekuje da se danas vrati preostalih 90.
  • w/e

    14.10.2023 01:34
    gubitnici
    Bez razloga pokusavamo da budemo najbolji susedi Makedoniji i Crnoj gori, dok oni za uzvrat priznaju nezavisnost Kosova.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet