Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 12.10.2023.

20:00

Turska šokirala Osijek – Hrvatska ugrozila svoje šanse za EURO!

Fudbalska reprezentacija Turske slavila je trijumf u Osijeku protiv Hrvatske rezultatom 1:0 (1:0).

Izvor: SS

Autor: SS

Turska šokirala Osijek – Hrvatska ugrozila svoje šanse za EURO!
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Time se selekcija koju sa klupe predvodi Vinčenco Montela praktično osigurala plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj.

Sada Turci na vrhu grupe D imaju 13 bodova, tri više, ali i utakmicu više od Hrvatske.

Ali, "vatreni" posle ovog šamara već za tri dana gostuju Velsu u Kardifu. I tu ćemo dobiti rasplet.

Velšani imaju sedam bodova i isti broj utakmica, pa bi zbog 1:1 u prvom međusobnom susretu, pobedom na domaćem terenu stekli veliku prednost na tabeli pred poslednja dva kola.

Hrvatska je, dakle, ozbiljno ugrozila svoje šanse da se plasira na EP, a sve bi bilo drugačije da je slavila na modernoj "Opus areni".

Baš zbog tog saznanja da imaju meč više, Hrvati su bili opušteniji, ali previše. Turska je bila mnogo konkretnija na startu i pretila je preko Jilmaza i Arturkoglua.

Livaković je tri puta spasavao domaći tim, ali ga je "prodao" u 30. minutu.

U jeku sporog ritma meča, Turska je povela. Brekalo je pogrešio, a odmah je pas otišao ka Jilmazu. Livaković je nepotrebno istrčao na više od 20 metara od svog gola, a Jilmaz je pogodio praznu mrežu.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo uzbuđenja, a na početku drugog dela Turska je mogla da duplira prednost. Zapravo, morala je nakon velikih prilika koje su imali Jilmaz, Kaveči i Čalhanolu.

A onda je, ulaskom Lovra Majera, Bruna Petkovića i Nikole Vlašića, Hrvatska u poslednjem kvartalu susreta počela da napada.

Činila je to sve više i više, povijala se dobrana Turske, ali je Čakir ostao nesavladan.

Najbolje prilike imali su upravo Majer i Petković, ali nisu uspevali da donesu izjednačenje i Turska je odnela kući ogroman trijumf. Možda čak vredan plasmana na EURO.

Sva dešavanja pratićemo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

126 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu