Auto zanimljivosti

Lexus sprema novi koncept automobil za sajam u Tokiju

Lexus sprema novi koncept automobil za sajam u Tokiju
Foto: Lexus/Printscreen/Ilustracija | Lexus sprema novi koncept automobil za sajam u Tokiju

Lexus priprema novi koncept automobil za Sajam mobilnosti koji krajem ovog mjeseca počinje u Tokiju.

Novi koncept će najaviti sljedeću generaciju električnih vozila ovog brenda koja će usvojiti modularnu strukturu kao i modifikovanu bateriju koja je navodno sposobna da ponudi više od 800 km dometa sa punim punjenjem.

Lexus napominje da će prvo od njegovih potpuno električnih vozila sljedeće generacije debitovati 2026. godine i da će imati koristi od drastično promijenjenog načina proizvodnje i potpuno obnovljene softverske platforme, dok napreduje sa svojim planom da postane ugljenično neutralan.

Japanci za sada nisu saopštili druge detalje o novom konceptu (nije poznato ni njegovo ime), ali se očekuje da će vrijeme brzog punjenja biti smanjeno na približno 20 minuta za dopunu od 10 do 80 procenata.

Lexus tvrdi da će sljedeća generacija njegovih električnih vozila "revolucionisati modularnu strukturu karoserije automobila, napraviti velike promjene u proizvodnim metodama i potpuno rekonstruisati softversku platformu", sa dizajnom koji je "potpuno fokusiran na karakteristike Lexusa".

Eksterijer daje naglasak na aerodinamiku, u kombinaciji sa održivim, ali i visokokvalitetnim materijalima unutar kabine. Smanjenje težine će takođe igrati važnu ulogu, donoseći prednosti performansama i efikasnosti.

Lexus je fokusiran na pružanje zabavnog iskustva u vožnji u svojim budućim potpuno električnim modelima. Osnovne tehnologije će uključivati Direct4 sistem pogona na sva četiri točka i sistem steer-by-wire upravljanja koji cilja na "osjećaj linearnog upravljanja".

Očekuje se da će automobil biti baziran na novoj modularnoj arhitekturi koja biti osnova za nekoliko novih modela iz Toyote i Lexusa.

(Autoblog.rs)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije