Utorak, 10.10.2023.

07:52

Uhapšeni slavonski šverceri kokaina, drogu kupovali u Srbiji

Hrvatska Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) je, podigla optužnicu protiv osmoro osumnjičenih.

Izvor: Tanjug

Uhapšeni slavonski šverceri kokaina, drogu kupovali u Srbiji
Foto: Profimedia

Optužnica je podignuta nakon sprovedene istrage pred osječkim Županijskim sudom, za krijumčarenje kokaina nešto manje od kilograma, od februara do oktobra prošle godine.

Tužilaštvo je saopštilo da je vođa kriminalne grupe u Vinkovcima, Đakovu, Zagrebu i drugim mestima u Hrvatskoj i u Srbiji povezao ostale optužene i više drugih osoba iz Hrvatske i Srbije, u cilju kontinuirane nabavke, skladištenja, skrivanja i dalje preprodaje kokaina, prenosi Index.hr.

On se sumnjiči da je sa za sada neutvrđenim osobama iz Srbije dogovarao nabavku većih količina kokaina i odlazio u Srbiju radi plaćanja droge.

Nakon što je droga bila dopremljena na područje Zagreba, za njeno preuzimanje, skrivanje i isporuku na dogovorene lokacije angažovao je ostale optužene.

Na ovaj način je nabavio najmanje 902,36 grama kokaina, a prema njegovim uputstvima drogu su preuzimali, skrivali i dalje preprodali u Zagrebu i Osijeku.

USKOK je saopštio da je Županijskom sudu u Osijeku predložio produženje pritvora protiv troje optuženih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: