Ponedeljak, 09.10.2023.

21:36

Izraelska vojska: Preuzeli smo kontrolu

Portparol izraelske vojske Danijel Hagri izjavio je danas da je vojska u stanju da u potpunosti kontroliše dužinu graničnog pojasa sa Pojasom Gaze.

Izvor: Tanjug

Izraelska vojska: Preuzeli smo kontrolu
EPA-EFE/MOHAMMED SABER

"Nikakvi militanti ne mogu da pređu u Izrael”, dodao je Hagri, na navodeći da li u Izraelu još uvek ima militanata ili ne, prenosi arapski tv kanal al-Hadat.

Avioni izraelskog vazduhoplovstva bombardovali su 130 ciljeva koji pripadaju pokretu Hamas u Pojasu Gaze u poslednja tri sata.

Portparol Palestinskog Crvenog polumeseca Muhamed Abu Musabih rekao je za Al Arabiju da trenutno nema sigurnih mesta u Gazi, dodajući da je sektor od severa do juga pod kontinuiranim granatiranjem.

List Tajms of Izrael je citirao visokog izraelskog zvaničnka koji je rekao da će se rat u Gazi "nastaviti danima ili nedeljama, a možda i duže”.

"Napadi na Gazu će biti izvedeni maksimalnom snagom i u najvećem opsegu, čak i ako to bude na štetu izraelskih građana koji su tamo zatvoreni", dodao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

22 h

Podeli: