PRVI PUT ODRŽANE DVE TRKE POVODOM DANA KOVINA Promocija zdravog načina života i ukazivanje na značaj bavljenja sportom! FOTO

14:11

09.10.2023

Podeli vest:

printscreen/RTV Pančevo

Svi ljubitelji sporta, rekreacije i druženja, ali i iskusni atletičari, okupili su se u centru Kovina, gde su, povodom Dana opštine Kovin, po prvi put održane dve trke: „Trka zadovoljstva“ i „Trka povodom dana oslobođenja Kovina“, u organizaciji Sportskog saveza opštine Kovin.

Cilj ove sportske manifestacije je, kako kaže Saša Đorđević, predsednik Sportskog saveza, promocija zdravog načina života i ukazivanje na značaj bavljenja sportom.

Kompletna manifestacija jeste promovisanje zdravih načina života, aktivnosti, kretanja.

– Drago nam je što su se priključili i građani koji nisu sportski aktivni i cilj nam je da se odvoje od računara i da se bave sportom i nadamo se da će im to biti pokretač da krenu i ozbiljnije da treniraju ,rekao je Saša Đorđević, predsednik Sportskog saveza Kovin.

printscreen/RTV Pančevo

U „Trci zadovoljstva“ na 1.000 metara okušali su se svi zainteresovani građani, među kojima je bilo najviše najmlađih, a prvo mesto osvojili su Novica Stojanović i Verica Đorđević.

Događaj je i humanitarnog karaktera,  sav prihod bice uručen Ustanovi za pružanje dnevnih usluga socijalne zaštite „Lasta“ iz Kovina. Deca ove ustanove takođe su uzela učešće u „Trci zadovoljstva“, a, kako kaže Vesna Rančić, direktorka „Laste“, ova trka je veoma značajna za  ustanovu, jer pomaže da korisnici budu prihvaćeni i primećeni u društvu, rekla je Vesna Rančić, direktorka Ustanove za pružanje dnevnih usluga socijalne zaštite.

Ova trka je veoma značajna za našu ustanovu, da naši korisnici budu primećeni I prihvaćeni u društvu. Ovo je prvi put da mi učestvujemo u trci zadovoljstva. Jako su srećni svi. Mi smo zajedno prošetali i došli do cilja, što je najbitnije. Nije bitno ko pobedi – nego ko dođe do cilja. Manifestaciju su podržali i Crveni krst,  Dobrovoljno vatrogasno društvo, Ustanova za sport Kovin i brojne   ustanove i drustveno odgovorne kompanije.

(Pančevac/RTV Pančevo)

OČUVANJE TRADICIJE I SEĆANJE NA JUNAKE Dani Kovina obeležni uz banatski fruštuk i polaganjem venaca!

SMEHOM ISPUNJENA SALA CENTRA ZA KULTURU U KOVINU: Predstava „Ne igraj na Engleze“ amaterskog pozorišta iz Kavadaraca oduševila publiku

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.