Šabić: Odnos nadležnih u slučaju aktiviste Voštinića iz Kraljeva je ravnodušan

Advokat Rodoljub Šabić kao pravni zastupnik aktiviste pokreta "Lokalni front" iz Kraljeva Predraga Voštinića, ocenio je danas da je odnos nadležnih organa prema tom slučaju najblaže rečeno ravnodušan.
 Šabić: Odnos nadležnih u slučaju aktiviste Voštinića iz Kraljeva je ravnodušan
Foto: 021.rs
"Zabrinjavajuća je činjenica da je od događaja u kome je Predrag Voštinić teško povređen prošlo mesec dana, a da nema nikakvih pouzdanih informacija o tome šta su nadležni, tužilaštvo i policija, tim povodom preduzeli i utvrdili", rekao je Šabić u saopštenju.
U jedinom zvaničnom saopštenju datom narednog dana posle događaja navedeno je da je policija alko-testiranjem utvrdila da je muškarac iz Novog Sada, koji je u trenutku saobraćajne nezgode upravljao "škodom", bio pod dejstvom alkohola, da je po nalogu tužioca naložena dodatna analiza i da se intenzivno radi na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti "saobraćajne nezgode".
"U kontekstu odgovornog pristupa slučaju činjenica da vozaču, iako je bio alkoholisan, nije određeno zdržavanje deluje vrlo neobično, a kavalikovanje događaja kao 'saobraćajne nezgode' bez utvrđivanja svih relevantnih činjenica kao olako i ishitreno", navedeno je u saopštenju.
 
Izneo je podatke da je Voštinića koji je upravljao biciklom jedno od dva vozila koja su učestvovala u incindentu prvo bezuspešno pokušalo da izgura na bankinu, a potom su vozila produžila na kružni tok, napravila krug i vratila se, jedno sustiglo Voštinića, udarilo ga i oborilo usled čega je teško povređen.
 
Među sedam osoba, koji su bili u dva automobila bilo i lica sa službenim legitimacijama i pitomaca Policijske akademije.
 
Postoje čak i indicije koje ukazuju na mogućnost da je pre pa i u toku incindenta Voštinićevo kretanje bilo praćeno i njegova pozicija locirana preko njegovog mobilnog telefona, što kao i sve druge okolnosti zahteva ozbiljnu proveru, piše u saopštenju.
 
Zbog toga što nakon mesec dana nisu poznati nikakvi rezultati rada na navedenom slučaju ispred tima advokata oštećenog podnet je Osnovnom javnom tužilaštvu u Kraljevu i formalan zahtev za hitno preduzimanje dokaznih radnji.
 
"Zahtev se posebno odnosi na obezbeđenje i čuvanje video zapisa sa sigurnosnih kamera nekoliko objekata koji se nalaze u blizini mesta događaja. Imajući u vidu da se ti snimci najčešće čuvaju samo 30 dana oni bi uskoro mogli biti uništeni. Bilo bi zaista neshvatljivo i nedopustivo ako bi tužilaštvo dozvolilo da se to i desi", navedeno je u saopštenju.
  • Pavle

    09.10.2023 16:29
    Šta je tu novo?
    Decu sam naučio da se klanjaju policije, i da kada ih vide predju na drugu stranu. Pa ti takozvani policajci su nam ubili i predsednika i premijera, novinare, počinili silne druge zločine, obezbeđuju najteže kriminalce... O tužiocima i sudijama ne treba trošiti reči. Oni su još i gori. Kako očekivati od pitomaca policijske akademije da se ponašaju drugačije? Danas gaze kolima opoziciju, a sutra će i oni da streljaju. Ko će da im zabrani? Samo vi glasajte za huligane na vlasti, doći će i vaša deca na red, sem ako se ne uclane u huligansku stranku.
  • Fuj49

    09.10.2023 07:47
    Vrana vrani oči ne vadi
    Gde će svoj na svojega?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija