Matine strip-žurka „Ostrvo ljubavi“ 14. oktobra u Pančevu

PANČEVO – Matine strip-žurka Ostrvo ljubavi, će se održati u subotu, 14. oktobra od 14 do 19 časova u Galeriji Bate Mihailovića (Žarka Zrenjanina 1) u Pančevu, a organizuje se u okviru Nova Festivala 2023.

Program će početi otvaranjem internacionalne izložbe stripa i ilustracije „Ostrvo ljubavi“, u okviru koje će svoje radove izložiti više od 50 strip autora i ilustratora iz čitavog sveta, po pozivu festivalskih selektora Jane Adamović (Yana) i Saše Rakezića (Aleksandar Zograf).

Publika će biti u prilici da pogleda i radove strip autora nastale u okviru izložbi „Kod kuće“, strip kolektiva Stripotetke, „Rani austrijski strip i ilustracija“ autora Nicolasa Dostala i Ivana Petrovića (AT) nastale u partnerstvu sa Austrijski kulturni forum Beograd, kao i radove nastale u okviru projekta „Present Past“ Goethe-Institut Belgrad.

Prvi put u Pančevu biće organizovan mini-sajam strip izdavača, u okviru kojeg će svoja strip izdanja predstaviti izdavačke kuće Komiko, System Comics, Besna kobila, Darkwood, Makondo, Beli put i Lokomotiva.

„Sa nama će biti i specijalni gosti, učesnici programa Ukrštene strip rezidencije Srbije i Francuske (Dragana Radanović, Ilija Jakovljević, Léopold Prudon, Madlen Pereira i Boris Stanić), kao i učesnici projekta Remix Comix podržanog od strane programa Desk Kreativna Evropa Srbija – Vuk Palibrk, Lucie Lučanská, Andrej Štular i Lidija Krnjajić“, saopštili su organizatori.

Muziku će puštati DJ Aneri / Irena Ljubanović, uz Cocktail party powered by Heineken Corpo Srbija.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.