Reakcija "glumaca": Košarkaši Partizana slistili Krku u Novom Mestu sa 40 razlike 1Foto: ABA liga

Košarkaši Partizana, koje je trener Obradović opomenuo da su glumci, a ne igrači zbog lakog poraza od Makabija u Tel Avivu na startu Evrolige, slistili su Krku u Novom Mestu sa 96:56 (16:11, 29:11, 23:20, 28:14) u drugom kolu ABA lige.

Najefikasniji u sastavu Partizana bili su Aleksa Avramović sa 15, Balša Koprivica sa 12, Pi Džej Doužer sa 11, Danilo Anđušić i Džejms Naneli sa po devet poena. Kod Krke, Džairus Hamilton i Miha Cerkvenik su postigli po 16 poena.

Krka je u dupke punoj dvorani „Leon Štukelj“ u dobrom raspoloženju dočekala Partizan, s obzirom da je u prvoj rundi slavila protiv FMP-a u Železniku. S druge strane, očekivala se reakcija igrača Partizana posle poraza u Tel Avivu.

Partizan je tokom prve deonice pokazao energiju, ali je ponovo primao vrlo „jeftine poene“, dok je sa druge strane imao velikih problema sa šutem, posebno za tri poena (1-10). Uprkos navedenom, Partizan je dobio ovaj period igre sa 16:11.

Partizan je drugu deonicu otvorio čvrsto i agresivno u odbrani, stigli su laki poeni iz tranzicije, Trifunović i Anđušić su pogodili trojke, pa su „crno-beli“ pobegli na 26:11. Gašper Okorn je uzeo minut odmora, rotirao je petorku, nastojao je da pronađe modus, način da Krka ostane u igri.

Međutim, nije uspeo u tome. Partizan je nastavio da igra jaku odbranu, napad je funkcionisao veoma dobro, pa je na kraju druge deonice na semaforu pisalo 45:22 za Partizan. Aleksa Avramović je postigao 13, Džejms Naneli i Danilo Anđušić po sedam poena. Kod Krke, bolji od ostalih, bili su Džairus Hamilton sa sedam i Jurij Macura sa četiri poena.

Na osnovu viđenog u prvom poluvremenu bilo je jasno da je potrebno da se dogodi čudo, pa da veliki favorit kakav je Partizan, prokocka kapital od 23 poena. Čuda se u sportu, posebno u košarci dešavaju, ali ne i ovoga puta.
Partizan je stigao do pobede, Partizan je pokazao reakciju posle poraza od Makabija, ali je jasno da će Partizan morati da odigra jako dobro u oba smera, ako želi, a nema nikakve dileme da želi pobedu protiv Asvela u Vilerbanu.

Partizan nema vremena za odmor. Kockice moraju užurbano da se slažu u željeni mozaik, jer aktuelni šampion ABA lige već 12. oktobra gostuje Asvelu iz Vilerbana u drugom kolu Evrolige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari