Svijet

Netanijahu razgovarao sa Bajdenom: SAD stoje uz Izrael

Netanijahu razgovarao sa Bajdenom: SAD stoje uz Izrael
Foto: Tanjug/AP | Netanijahu razgovarao sa Bajdenom: SAD stoje uz Izrael

JERUSALIM - Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden pozvao je danas premijera Benjamina Netanijahua i istakao da SAD stoje uz Izrael i da u potpunosti podržavaju pravo Izraela na samoodbranu, naveo je Netanijahu na platformi X (Twitter).

On je zahvalio Bajdenu na bezrezervnoj podršci i jasno stavio do znanja da je neophodna snažna, produžena kampanja u kojoj će Izrael pobijediti.

Palestinsko Ministarstvo zdravlja u Gazi je prethodno saopštilo da je najmanje 198 ljudi ubijeno, a najmanje 1.610 ranjeno na toj teritoriji u izraelskoj odmazdi nakon napada Hamasa na Izrael, prenio je AP.

Ovi izvještaji su objavljeni nakon što je Izrael izveo brojne vazdušne napade u Gazi i sukobio se sa naoružanim borcima na graničnoj ogradi na priobalnim teritorijama.

Izrael je gađao ciljeve u Gazi, odgovarajući na raketne napade palestinskog Hamasa izvedene ranije danas.

Najmanje 100 Izraelaca ubijeno je, a najmanje 800 je povrijeđeno od početka jutrošnjeg masovnog napada palestinske militantne organizacije Hamas na Izrael, prenijela je ranije danas izraelska televiija N12.

Terorističke ćelije Hamasa iz Gaze infiltrirale su se u brojne zajednice na jugu Izraela, a pored toga, na centar i jug zemlje je ispaljeno na hiljade raketa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije