Biznis Vesti
Evo zašto Intesa Sanpaolo ulaže u SpaceX

Svemir postaje pravi biznis: Intesa Sanpaolo ulaže u SpaceX

Intesa Sanpaolo ulaže u SpaceX (Space Ekploration Technologies Corp), vodećeg svetskog provajdera usluga lansiranja. Ovaj potez je u skladu sa Poslovnim planom Banke za period 2022-2025, u kojem inovacije predstavljaju jedan od najrelevantnijih aspekata za stvaranje vrednosti.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Intesa Sanpaolo ulaže u SpaceX
Intesa Sanpaolo ulaže u SpaceX

Vazduhoplovni sektor može da igra ključnu ulogu u pokretanju razvoja i rasta svetskih ekonomija, a SpaceX je pokazao najsavremeniju viziju budućnosti u ovoj oblasti.

SpaceX je privukao pažnju Banke Intesa ,ali i kompanija širom sveta nizom istorijskih prekretnica:

  • jedina privatna kompanija sposobna da vrati svemirski brod sa niske orbite Zemlje
  • 2012. godine, njena letelica Dragon postala je prva komercijalna svemirska letelica koja je isporučila teret na i sa Međunarodne svemirske stanice
  • 2020. SpaceX je postala prva privatna kompanija koja je odvela ljude na Međunarodnu svemirsku stanicu
  •  njen Falcon 9 je prva i jedina raketa orbitalne klase za višekratnu upotrebu na svetu, koja smanjuje cenu pristupa svemiru

Na osnovu ovih iskustava, SpaceX, na primer, razvija Starship, sledeću generaciju lansirnih vozila za višekratnu upotrebu, koja mogu da nose ljude na Mars i druga odredišta u Sunčevom sistemu.

(Izvor: intesasaoaolo.com)

Želite da vam "Blic Biznis" donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.