Samostalna izložba pod nazivom „Homo-animal II“, Dragana Vićentića, akademskog slikara iz Užica, biće otvorena danas, u 19 časova, u beogradskoj galeriji SULUJ-a na Terazijama. To je druga Vićentićeva samostalna izložba u Beogradu, na kojoj će publika moći da pogleda nekoliko ulja na platnu velikog formata i crteže u kombinovanoj tehnici.


Vićentić je umetnik mlađe generacije, čije slikarstvo kritičari ocenjuju kao asocijativni ekspresionizam, bogatog kolorita. Postavka „Homo-animal II“ ukazuje na, kako je napisao u katalogu Aleksandar Bandović, „dualnu prirodu čoveka, instinktivnu i divlju stranu, i odmah pored njega lice čoveka, socijalnog bića, čoveka uništitelja i čoveka stvaraoca“.

Vićentić je rođen u Užicu 1977. godine, diplomirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 2005. na odseku slikarstvo u klasi Milana Blanuše, a master studije završio prošle godine u klasi Milana Staševića. Više puta je nagrađivan, a izlagao je u Užicu, Beogradu i Novom Sadu. Postavka se može pogledati do 17. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari