0
Fudbal

FOTO: Twitter/BSC YOUNG BOYS

ZVEZDIN RIVAL IZ LŠ ŽESTOKO KAŽNJEN: Pravili nerede pa uputili prozivke na račun šampiona Srbije!

Objavljeno: 04.10.23 u 10:50

‘Crveno-beli’ su im trn u oku.

Fudbalski klub Jang Bojs biće žestoko sankcionisan od strane švajcarskog saveza zbog incidenata koji su izazvali u derbiju protiv  Grashopersa. Tim iz Berna je slavio 1:0, ali taj trijumf pao je u dragom planu pošto su najvatrenije pristalice tog kluba pravile velike nerede.

Naime, oni su demolirali autobuse, pretili policiji, ugrožavali bezbednost građana raznim predmetima. Konačna odluka još uvek nije doneta, ali je jasno da će na sledećem susretu protiv Grashopera, Jang Bojs biti bez navijača. Iz ‘crno-žutog’ tabora su poručili da je ovo prestrogo.

-Uvek se zalažemo za igre u mirnoj atmosferi i distanciramo se u svim oblicima od agresivnog ponašanja, uništavanja i oštećenja imovine. U komunikaciji sa vlastima, razgovarano je o merama i date su preporuke. Ali odgovora nije bilo. Kolektivnom kaznom koja je sada doneta, nekoliko hiljada navijača biće kažnjeno zbog neprihvatljivog ponašanja nekoliko pojedinaca. Smatramo da je ovo krajnje žalosno i ne smatramo da je to delotvorno. Umesto toga, trebalo bi da se usredsredite na identifikaciju počinilaca i njihovo pozivanje na odgovornost – istakli su.

Takođe, navijači Jang Bojsa uputili su prozivke i na račun Crvene zvezde zbog njenog sponzorstva ruskom kompanijom ‘Gasprom.’

2
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter