Ana Brnabićfoto (BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/Peđa Vučković)

Ne postoji razlika između toga što opozicija govori u Beogradu i što govori Priština, ocenila je za TV Prva premijerka Srbije Ana Brnabić, uverena da bi se „Priština ponosila kada bi izveštavali kao što izveštavaju tajkunski mediji u Beogradu“.

„Samo kada pogledate intervjue za CNN, vidite da sušta istina nema nikakvu težinu i da je to potpuno nebitno“, ukazala je Brnabić i konstatovala da „tako izgledaju pritisci na Srbiju, i to ne samo sada, već tokom svih ovih godina“.

Ona tvrdi da su uloge unapred podeljene u „kojima ste uvek vi negativac, a Priština jadna i bespomoćna strana, koja čini sve što može, ali eto imate zlog vuka iz Beograda i njih kojima treba da pomogne čitav zapadni svet“.

„To tako izgleda, bez obzira kakvo je stanje stvari na terenu. To je uvek bilo tako i protiv toga se borimo. I Aleksandar Vučić je, napornim radom i stalnim razgovorima, to uspeo da promeni“, smatra Brnabić.

„Vi vidite da su svi dočekali samo da se desi bilo šta, da Srbi reaguju bilo kako. Ne opravdava niko od nas ubistvo bilo koga, ubistvo albanskog policajca, ali da se desi bilo šta, da Srbi bilo kako reaguju, da bi optužili ustvari da je Beograd, odnosno da su vlasti u Beogradu krive za agresiju, napad“, naglasila je Brnabić.

„I vraćanje na narativ da smo mi Putin, a oni Zelenski. Što nikakve veze sa vezom nema“, ocenila je ona i istakla da „predsednik Vučić zaista ulaže nadljudske napore“.

Kako prenose Novosti onlajn, ona je konstatovala da je taj intervju za CNN ponovo pokazao kakvi su pritisci i kako to izgleda na svakom razgovoru i kako se on bori i kako ne reaguje emotivno, već zadržava prisebnost i hrabro odgovara i obrazlaže, u trenutku kada bi svako izgubio prisebnost i političku korektnost.

„Ako mi kažemo da nismo gomilali našu vojsku na administrativnom prelazu sa Kosovom i Metohijom, a vi kažete da jesmo, znate, zaista je teško biti politički korektan“, smatra Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari