Liga šampiona: Fudbaleri Reala pobedili u Napulju, Galatasaraj zakucao Mančester junajted na dno tabele 1Belingem postiže drugi gol za Real u Napulju. Foto: EPA-EFE/CESARE ABBATE

 

Večeras su na programu Lige šampiona bile utakmice u grupama A, B, C i D, a u derbiju večeri Real je bio bolji od Napolija u Napulju (3:2).

Posle večerašnjih duela u Grupi A Bajern se izdvojio na čelu tabele jer je savladao Kopenhagen u Danskoj sa 2:1, dok je Galatasaraj zakucao Mančester junajted na dno.

Junajted je dva puta dolazio u vođstvo golovima Hojlunda (17. i 67), ali su Turci uspeli da dođu do tri boda pogotcima Zahe u 23, Akturkoglua u 71. i Ikardija u 81. minutu. Italijan je u 78. minutu promašio penal, a Kazemiro je dobio drugi žuti karton zbog faula u kaznenom prostoru.

Liga šampiona: Fudbaleri Reala pobedili u Napulju, Galatasaraj zakucao Mančester junajted na dno tabele 2
Igrači Junajteda posle duela sa Galatasarajem. Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

U Kopenhagenu je, takođe, domaćin poveo, golom Leragera u 56. minutu. U meču bez puno šansi Bavarci su izjednačili preko Musijale u 68. minutu, da bi u 83. minutu doneo Bajernu tri boda i prvo mesto.

U grupi B Lans je napravio veliko iznenađenje i savladao Arsenal sa 2:1, dok su PSV i Sevilja podelili bodove (2:2). Prvi gol za španski tim postigao je Nemanja Gudelj, posle asistencije Serhija Ramosa.

Real Madrid je osvojio sva tri boda u Napulju u utakmici koja je opravdano najavljena kao derbi večeri i tako izbio na prvo mesto Grupe C. Poveo je šampion Serije A preko Ostigarda u 19. minutu, ali su gosti do poluvremena preokrenuli golovima Vinisijusa i Belingema.

Na početku nastavka Zjelinski je izjednačio, da bi sva tri boda Madriđanima doneo Meret autogolom u 78. minutu.

U drugom meču u ovoj grupi Braga je u Berlinu pobedila Union (3:2), a glavni sudija ovog meča bio je najbolji srpski arbitar Srđan Jovanović.

Liga šampiona: Fudbaleri Reala pobedili u Napulju, Galatasaraj zakucao Mančester junajted na dno tabele 3
Tiram na utakmici Inter – Benfia. Foto: EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO

Sosijedad i Inter dele prvo mesto na tabeli Grupe D nakon večerašnjih mečeva u kojima su Španci u Salcburgi pobedili sa 2:0, a Italijani u Milanu savladali Benfiku (1:1).

Sutra su na programu mečevi u preostale četiri grupe-

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari