Vesti

0

Loše stanje male lavice na Paliću, otkazuju organi

Izvor: Beta

Loše stanje male lavice na Paliću, otkazuju organi

Izvor: printscreen/Facebook/Subotica.com

Posle desetak dana od prijema male lavice Kiki u Prihvatilište za divlje životinje Zoološkog vrta Palić, nađene na seoskom putu, njeno zdravstveno stanje je i dalje loše i biohemijske analize krvi ukazuju da joj otkazuju bubrezi i jetra.

"Korišćena je terapija po savetima veterinara iz međunarodnih organizacija koja se bave oporavkom velikih mačaka, posebno lavova u južnoj Africi i Holandiji, tako da su izbegnuti svi lekovi koji bi mogli da dodatno oštete organe", naveli su na Fejsbuk stranici Zoološkog vrta Palić.

Pošto je počela sama da sama pije i jede, nadali su se da može da se oporavi, ali počinju da otkazuju njeni organi.

"Posle dugotrajnog izgladnjivanja i slabosti, njeno opšte stanje je vrlo loše", objavilo je Prihvatilište.

"Sama potreba da se zbog oporavka drži u ograničenom prostoru je jako stresna za lavicu, koja je sada u dobu kada treba da se igra i istražuje okolinu", piše na Fejsbuku.

Zoološki vrt Palić je ponovo ukazao da takve životinje ne mogu da se drže kao kućni ljubimci, jer to nije u njihovoj prirodi.

"Jako je sebično, neodgovorno i bahato smatrati da je nekoliko meseci razonode vredno ovoliko patnje i stresa koje sada trpi ovo jadno stvorenje. Zato apelujemo na sve građane da ne kupuju egzotične životinje i da prijave svakog ko drži takve vrste i bavi se njihovom trgovinom", piše u objavi.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR