Pozornica

Izveden kabare "Čeznem da vam kažem"

Izveden kabare "Čeznem da vam kažem"
Foto: Srna | Izveden kabare "Čeznem da vam kažem

NOVI GRAD - U Kulturno-obrazovnom centru u Novom Gradu izveden je poetsko-muzički kabare "Čeznem da vam kažem" Milorada Damjanovića - prvaka drame Beogradskog dramskog pozorišta uz učešće stalne članice Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, soprana Nataše Radovanović i klavirsku pratnju Pavla Joksimovića.

Damjanović je proveo publiku kroz uspomene na djetinjstvo, Jugoslaviju, studentske dane, početak karijere, ali i savremeno doba u kome živimo.

On je rekao da je to njegova životna priča, emotivni prikaz života kroz poeziju.

"Želio sam da napravim iskorak, bio je to novi izazov u karijeri, a s druge strane tražio sam način kako da promovišem poeziju", naveo je Damjanović.

On je dodao da je kabare izveden 55. put i da je interesovanje publike u Novom Gradu mnogo veće nego što je očekivao.

"Ipak ima nade za kulturu. Nismo izgubili smisao za vrijednosti, samo treba da se borimo za njih", naglasio je Damjanović.

Svaka od cjelina upotpunjena je poezijom koja je na neki način obilježila periode o kojima glumac govori, ali i pjesmama koje predstavljaju bisere srpske poezije.

Program ovog kabarea, osim njegove centralne priče, prati glas Nataše Radovanović koja je pjevala pop, evergrin i džez pjesme koje su obilježile sve generacije.

Kabare je priča ispričana i otpjevana kroz riječi Vaska Pope, Desanke Maksimović, Jovana Dučić, Miroslava Antića.

Direktor Narodne biblioteke Novi Grad Maja Jovanić Kostadinović rekla je da je pokrovitelj sinoćnjeg kulturnog događaja Ministarstvo kulture i informisanja Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije