Vesti

0

Gašić i zvaničnik Dubaija otvorili e-policijsku stanicu u Beogradu na vodi

Izvor: Beta

Gašić i zvaničnik Dubaija otvorili e-policijsku stanicu u Beogradu na vodi

Izvor: Beta / MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić i direktor Policije Dubaija Abdulah Kalif Al Mari danas su u naselju "Beograd na vodi" svečano otvorili elektronsku policijsku stanicu koja će pružati usluge građanima bez prisustva policijskih službenika.

Članovi delegacije dve zemlje obišli su i renovirane prostorije policijske stanice "Savski venac", gde se nalaze kancelarije službenika koji će pružati podršku u radu "e-Policijske stanice" kada bude puštena u rad, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Gašić je zahvalio Ujedinjenim Arapskim Emiratima "na ekspertizi i svesrdnoj podršci" u realizaciji tog projekta, rekavši da je "ponosan što će Beograd, po ugledu na Dubai, dobiti jednu od najmodernijih policijskih stanica koja će nesumnjivo olakšati građanima pristup pojedinim policijskim uslugama".

"Beograd i Srbija zaslužuju ovakve moderne policijske stanice koje će brzo i efikasno pružati raznovrsne usluge našim građanima i učiniti policiju još efikasnijom", naveo je Gašić i dodao da je taj projekat "pokazatelj bliskih partnerskih odnosa" dve zemlje.

Al Mari je rekao da su "e-policijske stanice" u Dubaiju ostvarile "izvanredan uspeh", jer građanima danonoćno, na više različitih jezika, pružaju brze i efikasne bezbednosne i društvene usluge.

"Zadovoljstvo nam je što smo kroz ovaj projekat preneli naša znanja i najbolju praksu kolegama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije. Želja nam je da pomognemo našim srpskim partnerima da se što više policijskih stanica u Srbiji transformiše na ovaj način, jer će u velikoj meri poboljšati živote građana", kazao je Al Mari.

Gašić i Al Mari su se složili da će policije Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata nastaviti saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa, u cilju dobrobiti građana obe zemlje, navodi se.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR