Dečak (5) se ugušio kad je na glavu stavio helijumski balon! Šest dana se borio za život, doktori nisu mogli da mu pomognu

26.09.2023

22:12

0

Majka ga je pronašla 10 minuta kasnije, a komšije je pokušavao da ga oživi dok ne dođe hitna pomoć

Dečak (5) se ugušio kad je na glavu stavio helijumski balon! Šest dana se borio za život, doktori nisu mogli da mu pomognu
Copyright Profimedia

Karlton Noa Donagi (5) tragično je preminuo od posledica nesreće sa helijumskim balonom dok se u junu prošle godine igrao u bazenu sa svojim rođacima.

Mališan iz Gejtsheda pronađen je onesvešćen u dnevnoj sobi svoje kuće. Istraga je utvrdila da je dečak posle igre u bazenu otišao u kuću da se presvuče, a dok je bio unutra, stavio je na glavu helijumski balon u obliku dinosaurusa koji je dobio dan ranije.

Karltonova mama Liza pronašla ga je 10 minuta kasnije, a medicinski obučeni komšija je požurio da pruži pomoć dok je hitna pozvana na lice mesta. Međutim, to nije bilo dovoljno da se spase jer je zadobio hipoksičnu povredu mozga od koje je preminuo u bolnici šest dana kasnije.

Sada je mrtvozornik obećao da će pisati odeljenju za javno zdravlje Njukasla zbog tragičnih događaja, pozivajući zvaničnike da preduzmu mere zbog opasnosti koju predstavljaju baloni. U istrazi u ponedeljak Karltonova shrvana mama Liza odala je počast svom "neverovatno dragocenom dečaku" koji je izdahnuo zbog tragične nesreće.

Helijum iz balona dinosaurusa, kako su rekli medicinski stručnjaci na saslušanju, istisnuo je kiseonik iz njegovih pluća, što je na kraju izazvalo fatalnu povredu mozga.

Stručnjaci i istražitelji ne krive roditelje, ističući da su ovi baloni široko dostupni, a toksikološki pregled je pokazao da nema nikakvih znakova droge ili alkohola u dečakovom organizmu, dok je Karltonov lekar opšte prakse naveo on nije imao istoriju bolesti.

Nedostatak kiseonika, kako je istakao mrtvozornik, izazvao je tešku povredu mozga.

- Slažem se sa policijom da je ovo bila tragična nesreća. Karlton je jednostavno bio mali dečak radoznalog uma koji je tražio nova iskustva i usuđujem se da kažem da se zabavljao. Želim da bude jasno da niko nije mogao da predvidi šta će se Karltonu dogoditi tog dana. A noćna mora svakog roditelja je ono što se Karltonu dogodilo tog dana - rekao je mrtvozornik Džejms Tompson, delimično se obraćajući dečakovim roditeljima, naglašavajući da će dati sve od sebe da se javnost alarmira i upozna sa opasnošću od helijumskih balona.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike