Ex -Yu

Preduzetnik štrajkuje glađu i od Slovenije traži milione

Preduzetnik štrajkuje glađu i od Slovenije traži milione
Foto: Pixnio | Preduzetnik štrajkuje glađu i od Slovenije traži milione

NOVAKOVAC - Međimurski preduzetnik već dvadesetak godina pokušava naplatiti radove koje je njegova kompanija obavila za slovenske kompanije u državnom vlasništvu.

"Republika Slovenija mi je dužna novac i neću se maknuti sve dok mi ne plate ono što duguju. Tri puta su me već prevarili i stalno postavljaju nekakve uslove. Predugo me već zavlače" ogorčen je Slavko Murk (66) iz međimurskog sela Novakovca koji šesti dan štrajkuje glađu ispred slovenske ambasade u Zagrebu.

Prduzetnik rodom iz Međimurja već dvadesetak godina pokušava naplatiti radove koje je njegova kompanija obavila za slovenske fabrike u državnom vlasništvu. Radio je za slovenski "Smelt" koji je propao i izbrisan je iz sudskog registra.

Iako je sve ugovorene poslove obavio na vrijeme, zbog nemogućnosti naplate propala je i Murkova kompanija, a on je praktično postao beskućnik. Sva njegova privatna imovina je završila na bubnju jer nije mogao isplatiti svoje kooperante i dobavljače. Murk je već prije štrajkovao u Ljubljani i odustao kad je dobio obećanje da će se spor riješiti. Ali nije, pa se ponovo odlučio na štrajk, ovaj put u Zagrebu, prenosi "Večernji list".

"Dao sam slovenskim tijelima prije desetak godina kompletnu dokumentaciju jer su govorili da u poslovnim knjigama nemaju upisano moje potraživanje, i opet ništa. Godine prolaze i više ne želim čekati. Imam sve papire sa sobom i mogu svima dokazati ono što govorim" rekao je Slavko koji je 1985. godine sredinom osamdesetih osnovao kompaniju "Zidarstvo Murk" iz koje je razvila fabrika "TMS".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije